Meny

Animerte Google Maps hypnotiserer deg

Et kanadisk designstudio gjør det mulig å animere Google Maps.

Google Street View kan være et fristende tidsfordriv - enten du er på boligjakt, eller bare liker å drømme deg vekk til fjerne land på en regntung dag. Imidlertid kan det være frustrerende å navigere seg frem, klikk for klikk - og man kommer seg egentlig knapt av sted.

Men nå kanskje er alt dette forandret, takket være oppfinnelsen av hyperlapse. Hyperlapse er en kombinasjon av den tradisjonelle stillbildeanimasjonen og et bevegelig kamera, noe som gir uventede og svært vakre effekter.

Designstudioet Teehan+Lax har laget en verktøy som gjør det mulig å generere hyperlapser av statiske av bildene fra Google Maps. Du kan faktisk lett bruke det for å lage dine egne ruter ved å velge et startpunkt og sluttpunkt.

Det tar litt prøving og feiling før man lager noe som kan måle seg med studioets skrytevideo, men det er utvilsomt en fin måte å bli kjent med bydeler og veistrekninger man ikke kjenner fra før.

Verktøyet er tilgjengelig her.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus