Meny

App skal forhindre slekts-sex

SLEKT: Ved å dulte to telefoner sammen kan islendingene på et blunk få vite slektsbåndene dem imellom. Foto: Colourbox
En islandsk app skal hjelpe øyas beboere å finne ut hvem de kan gå til sengs med.

Med sine omlag 320 000 innbyggere er Island som et lite land å regne. Landet som er mest kjent for sine vulkaner, dampende uteliv og den blå lagune skaper nå overskrifter internasjonalt etter at tre gutter har laget en høyst uvanlig app for å forhindre at slektninger ender opp med å ha sex.

I mange år har islendinger brukt et folkeregister som ligger tilgjengelig på internett for å se hvor nær slektning de er med personen de har datet eller hatt sex med etter en fuktig tur på byen. 

Les også: «Kom som kjerringa på julekvelden»

At de ikke har hatt muligheten til å sjekke slektsbåndene før skaden allerede har skjedd, kan ifølge News Of Iceland ha ført til pinlige øyeblikk i en rekke familieselskap.

For å forhindre at den islandske befolkningen i fremtiden skal gå på en smell har Arnar Freyr Adalsteinsson, Hàkon Prastar Bjornsson og Alexeander Annas Helgason oppfunnet en app hvor man enkelt kan sjekke slektstilknytningen til personen man sjekker opp.

Ved å dulte sine telefoner sammen kan islendingene på et blunk få vite slektsbåndene dem imellom.

- Om jeg bare hadde hatt denne appen i fjor, hadde jeg neppe tatt med meg kusina mi hjem, lyder en av kommentarene på appens hjemmeside.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus