Advarer mot bitende ananas

André Ulveseter går pedagogisk til verks når han forsøker å få folk til å la være å dele ord som ikke skal deles. Foto: Andé Ulveseter / NTB scanpix
André Ulveseter går pedagogisk til verks når han forsøker å få folk til å la være å dele ord som ikke skal deles. Foto: Andé Ulveseter / NTB scanpix

Ananas biter, står det på boksene med den gule sydfrukten. Dette irriterte André Ulveseter så kraftig at han satte inn et motangrep. Nå følger tusenvis nettsiden hans mot særskrivingsfeil.

Der kan man se bilde av en ananas som biter, ved siden av noen mer uskyldige ananasbiter, i ett ord. Det fins også en ananas som ringer, sukker som biter og brød som rister.

Ulveseter er kommunikasjonsrådgiver i Kystverket, og han hater skrivefeil. For halvannet år siden manipulerte han et bilde av et tastatur: «Er du helt sikker», står det på mellomromstasten. Bildet gikk sin seiersgang på nettet, og ideene begynte å kverne i hodet på Ulveseter, som også driver som standupkomiker på si.

– Natt til fredag hadde jeg litt lite å gjøre, så jeg satte i gang. Jeg hadde jo mange ideer i hodet! Dermed begynte jeg å klippe og lime på PC-en, forteller en ganske overveldet hobbyspråkviter. Han trodde jo ikke det skulle bli så godt likt.

– Etter å ha fått tusen følgere de første timene, var jeg jo veldig fornøyd. Men så bare fortsatte det!

Over 42.000 Facebook-brukere hadde trykket på tommel opp-knappen søndag kveld. Ulveseters mål er å legge ut ett nytt bilde hver dag. Han går neppe tom for ideer, for de strømmer inn på siden. Dessuten har han flere klare allerede.

Han bedyrer at det ikke er meningen å henge ut folk, selv om noen kanskje tror det. De fleste reaksjonene er overveldende positive, sier han.

– De syns det er nyttig! Lærere har til og med sagt de vil skrive ut bildene, laminere dem og henge dem opp så elevene lærer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus