Ann Kristin reddet livet til femåring

LIVREDDER: 23 år gamle Ann Kristin Pedersen er glad for at alt gikk bra etter at hun reddet en fem år gammel gutt opp fra det iskalde vannet. Foto: Espen Ødegård (Ringerikes Blad)
LIVREDDER: 23 år gamle Ann Kristin Pedersen er glad for at alt gikk bra etter at hun reddet en fem år gammel gutt opp fra det iskalde vannet. Foto: Espen Ødegård (Ringerikes Blad)

23 år gamle Ann Kristin Pedersen handlet på impuls da gutt (5) gikk gjennom isen.

Ann Kristin Pedersen befant seg tilfeldigvis i nærheten da gutten gikk gjennom isen ved Glatved Brygge i Hønefoss i 13.30-tiden mandag ettermiddag.

– Han hang ut i elva og holdt seg fast i kanten av isen. Jeg reagerte på instinkt og hoppet ned fra kanten av brygga, løp bortover isen, og da isen ble så tynn at fargen forandret seg la jeg meg ned strakk jeg ut handa mi og fikk akkurat tak i han, sier Pedersen til Ringerikes Blad.

Les også: Ikke gjør dette på isbelagte vann

Var ikke under med hodet

Ifølge Ringblad.no skal gutten aldri ha vært under vann med hodet, men han befant seg ute i det iskalde vannet med resten av kroppen i 20-30 sekunder.

Femåringen var sammen med sin mor og to eldre søsken da ulykken inntraff. Da de tre barna gikk ut på isen for å leke, fulgte Pedersen allerede godt med fordi hun fryktet for hva som kunne skje med barna ute på isen. Hun responderte umiddelbart da femåringen gikk gjennom det tynne islaget.

Les også: Slik unngår du å tryne på isen

Handlet instinktivt

– Jeg handlet på rent instinkt. Jeg tenkte bare at jeg måtte redde ham opp av vannet raskest mulig, men når jeg kom så langt ut at isen begynte å bli tynn skjønte jeg at det var lurt å legge seg ned på isen, sier den snarrådige redningskvinnen fra Hønefoss, som er glad for at det hele gikk bra.

Barnas mor skal ifølge politiet på stedet ikke ha gjort noe for å hindre at barna gikk ut på isen.

Les også: Her er det ikke lett å holde seg på beina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden