Pengene blir stjålet rett foran øynene hans

En kinesisk migrantarbeider måtte se på i fortvilelse da pengene blåste vekk – og alle som var i nærheten forsynte seg grådig.

Xiaoliang Qin (31) er vokst opp på landsbygda, men har flyttet til Shanghai for å tjene til livets opphold. I anledning det kinesiske nyåret hadde han tatt ut alle sparepengene - kontant. Hensikten var å ta dem med til hjembygda til glede for familie og venner.

Men da han skulle krysse et stressende fotgjengerfelt mistet han vesken med pengene. Den inneholdt 18.000 yuan (ca 15.900 norske kroner), og sedlene fløy overalt i vinden.

Både fotgjengere og bilister grafset til seg størsteparten av pengene, og i den sterkt trafikkerte gaten kunne ikke Xiaoling Qin gjøre annet enn å se på i fortvilelse.

– Tenk at folk som har råd til egen bil stopper for å stjele sparepengene mine, har Xiaoling Qin uttalt til avisen China Daily.

Nesten ingen av de forbipasserende leverte tilbake noe av det de hadde funnet. Det eneste hederlige unntaket var tre rengjøringsarbeidere som hjalp til med å plukke opp pengene.

Qin har siden mottatt donasjoner fra fremmede som er blitt rørt av historien. Donasjonene har dekket tapet og vel så det, og Qin sier han skal donere mellomlegget til veldedighet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden