Astronaut får robotkompis

Skisse ved den japanske robotmakeren Tomotaka Takahashi. ©AFP PHOTO / KIBO ROBOT PROJECT
Skisse ved den japanske robotmakeren Tomotaka Takahashi. ©AFP PHOTO / KIBO ROBOT PROJECT

En liten humanoid robot som kan snakke skal bli sendt ut i rommet for å holde en japansk astronaut med selskap under et seks måneder langt oppdrag.

Miniatyrroboten vil ankomme Den internasjonale romstasjonen neste sommer, noen få måneder før astronatuen Koichi Wakata.

Det sier Japans Kibo (Håp) Robotprosjekt torsdag, ifølge AFP Relaxnews. Den lille androiden er 34 centimeter høy og veier omkring en kilo. Den er programmert til å gjenkjenne Wakatas ansikt og kommunisere på japansk. Roboten skal også ta bilder under turen.

Roboten vil sende informasjon til jorden fra det japanske Kibo-laboratoriet på romstasjonen, der den vil tilbringe tiden mens Wakata er travelt opptatt med å være kommandør på romstasjonen.

Les også: Astronaut vil til topps i politikken

En tegneserieskisse

Klikk for større versjon. ©AFP PHOTO / KIBO ROBOT PROJECTKlikk for større versjon. ©AFP PHOTO / KIBO ROBOT PROJECT

av rom-kameraten ble offentliggjort torsdag (se over). Nå ber robotprosjektet publikum om navneforslag til roboten, som også har en tvillingbror på jorden som gjør PR-oppdrag.

En gruppe forskere ved universitetet i Tokyo, PR-byrået Dentsu og robotmakeren Tomotaka Takahashi organiserer prosjektet.

Prosjektets hjemmesider finnes på http://kibo-robo.jp/

Les også: Skal vurdere om robotene kan utslette menneskeheten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden