«Isfjellet som senket Titanic»

Dette isfjellet ligner fælt på det som senket Titanic, mener auksjonshuset. Foto: RRAuction.
Dette isfjellet ligner fælt på det som senket Titanic, mener auksjonshuset. Foto: RRAuction.

Et sjeldent originalfotografi av isfjellet man mistenker senket Titanic i Nord-Atlanteren i 1912 legges ut for auksjon neste måned.

RRAuction ved Amherst i New Hampshire skriver på sine hjemmesider mandag at det tårnende isfjellet man ser på sort-hvittfotografiet er «nifst likt» det som har blitt skildret i skisser fra to besetningsmedlemmer på skipet, melder AFP.

Bildet ble tatt av W.F. Wood, kaptein på skipet Etonian, to dager før katastrofen. Skipet hans befant seg da omkring 2-3 dagers «isfjellreise» fra stedet Titanic sank, heter det.

«Fotografiet viser et massivt isfjell med en svært tydelig eliptisk form», legger auksjonshuset til. De anslår verdien av fotografiet til mellom 8000 til 10.000 dollar i forkant av auksjonen, som varer fra 13. desember til den 16.

Les også: Minnet Titanics forlis

«Skipet som ikke kunne synke» gikk ned på jomfruferden fra Southampton i England til New York, da det støtte sammen med et isfjell natt til 14. april 1912 og sank bare tre timer senere. Omkring 1500 mennesker mistet livet.

Den australske gruvemagnaten Clive Palmer har skapt oppstuss med sine planer om å bygge en replika av skipet i full størrelse. Det skal hete Titanic II, og vil gjennomføre sin første reise med passasjerer til New York i 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden