Glemte 5,2 millioner i taxi

Posen med 1,1 millioner singaporedollar. Foto: Scanpix/AFP.
Posen med 1,1 millioner singaporedollar. Foto: Scanpix/AFP.

Fikk pengene tilbake av ærlig drosjesjåfør.

En drosjesjåfør i Singapore hylles som helt etter at han returnerte 1,1 millioner singaporedollar (5,2 millioner kroner) i kontanter til et thailandsk par på ferie, som hadde glemt pengene i drosjen.


Sia Ka Tian (70) ble sjokkert da han fant pengene i en svart papirpose på baksetet mandag, etter at han hadde satt av paret ved et kjøpesenter, melder AFP.

- Da jeg så pengene tenkte jeg at dette betyr problemer. Jeg var sikker på at det var minst 200.000 i posen, sier drosjeveteranen til Straits Times.

Les også: Esel fikk ikke stille til valg

Men da han brakte pengene til transportselskapet ComfortDelGros’ avdeling for tapt og funnet telte hans overraskede kolleger 1,1 millioner i tusen-dollarsedler.

- Pengene er ikke viktig for meg. De tilhører ikke meg, så hvordan kan jeg bruke dem?, sier han til avisen.

Drosjesjåføren Sia fra ComfortDelGro poserer med drosjen sin i Singapore. Foto: Scanpix/Reuters. Drosjesjåføren Sia fra ComfortDelGro poserer med drosjen sin i Singapore. Foto: Scanpix/Reuters.

Det thailandske paret meldte om tapet til transportselskapet, og Sia ventet på dem da de kom for å hente pengene. Avisen skriver ikke hva paret skulle gjøre med den store summen.

Sjåføren fikk en kontantbelønning, summen er ikke opplyst om, fra det takknemmelige paret. Navnene deres har også blitt holdt tilbake. Selskapet planlegger videre å gi Sia en pris for god service.

- Å finne en million dollar i kontanter er ikke en hverdagslig hendelse. Faktisk lurer vi på hvor mange mennesker som hadde latt seg friste til å ta pengene selv, sier selskapets talskvinne Tammy Tan til AFP.

- Vi er svært stolte over ham og glade for at passasjerene fikk tilbake pengene sine.

Les også: 13-åring får ikke gro bart

Posen med pengene er den andre svært verdifulle gjenstanden som har blitt returnert av en drosjesjåfør som jobber for selskapet. I 2009 returnerte en annen drosjesjåfør fem kilo gullbarer verdt 1,7 millioner kroner.

Se også: Fant 655.000 i dødsbo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden