Meny

Lagde Hobbit-hule av ballonger

Gjør som den amerikanske trebarnsfaren Jeremy Telford og lag en hobbit-hule av stua di. Alt du trenger er 2600 ballonger og 40 timer. Foto: Youtube.
Ringenes Herre-fan lagde hobbit-hule av 2600 ballonger. Se den fantastiske videoen her.

Gjør som den amerikanske trebarnsfaren Jeremy Telford og lag en hobbit-hule av stua di. Alt du trenger er 2600 ballonger og 40 timer.

34-åringen fra Utah filmet hele prosessen da han blåste liv i Tolkiens verden i sin egen dagligstue. Den detaljerte hobbit-hulen er fullt utstyrt med ildsted, lamper, vegger og dør, inventar og en kurv med epler. Alt sammen laget av ballonger.

Les også: Ny Hobbit-trailer

– Dama og jeg bestemte oss for å sette av noen dager til byggingen. Så bar vi ut møblene våre og planla hvordan vi kunne bygge rundt de resterende, forteller Jeremy Telford til det britiske nettstedet Metro.

De tre barna på syv, fem og to år bidro også i arbeidet, forteller Telford.

Det tok tilsammen 40 timer å omskape stua til å bli et klassisk hobbithjem, som snytt ut av nesa på JRR Tolkien. Deretter lot den ivrige Tolkien-fantasten ballonghuset stå oppe i tre dager.

– Etterpå fikk barna to dager på seg til å rive ned ballongene. De syntes imidlertid det var leit at stua skulle tilbake til det opprinnelige, forteller Telford.

En måned til premiere på storfilm

I dag er det forøvrig en måned til storfilmen Hobbiten har premiere. Filmen er den første av tre filmer om hobbiten Bilbo og hans eventyr med dverger og trollmenn.

Hobbiten er forløperen til Ringenes Herre, og begge bøkene er skrevet av forfatteren og filologen J.R.R. Tolkien. Barneboka kom ut i 1937, og er fortsatt regnet som en klassiker i barnelitteraturen.

Se video av ballong-byggingen under.Les flere Skråstrek-saker her