Maskin ble nasjonalhelt

Nord-Koreas leder Kim Jong-Un besøker militæret på en øygruppe sørvest for Pyongyang. Foto: Scanpix/Reuters.
Nord-Koreas leder Kim Jong-Un besøker militæret på en øygruppe sørvest for Pyongyang. Foto: Scanpix/Reuters.

Nord-Korea har gitt «Dreiebenk Nr. 26» to av landets høyeste utmerkelser.

Kommunistregimets offisielle nyhetsbyrå melder at «Dreiebenk nr. 26» har fått utmerkelsene «arbeidshelt i Den demokratiske folkerepublikken Korea» og «Første klasse i nasjonalflaggets orden». Den litt pussige nyheten ble offentliggjort 4. oktober, melder LiveScience.com.


Men maskinen ved tekstilmaskinfabrikken i Pyongyang har oppnådd mye. Den fungerte for fullt i over et halvt århundre, ble bygget om til en datadrevet maskin som ledd i modernisering, og ble personlig tatt i bruk av Nord-Koreas tidligere leder Kim Jong Il.

Ifølge Wikipedia var «arbeidshelt»-utmerkelsen tidligere den høyeste sivile utmerkelsen, mens «nasjonalflaggets orden» var landets høyeste orden.

Personvernpolicy