Meny

Lager øl med oksetestikler

SMAKFULLT ØL: Det amerikanske bryggeriet visste lite om responsen da de da ut en tullevideo på YouTube. Nå skal de faktisk produsere testikkel-ølet Foto: YouTube (skjermdump)
Det startet som en spøk, men nå kan du faktisk få smake ølet som har tre oksetestikler per fat.

I Colorado er okseballer en delikatesse og da et lokalt bryggeriet la ut en falsk reklamefilm om at de nå produserte et øl som inneholdte okseballer på YouTube i april, fikk de inn flere forespørsler om hvor man kunne kjøpe ølet.

Bryggeriet har nå valgt å produsere ølet som er litt utenom det vanlige.

Det som startet som en aprilsnarr, viste seg å slå godt an blant øl-elskere.

Les også: Disse ølene MÅ du smake

Perfekt ingrediens

I den spøkefulle videoen som er lagt ut på YouTube sier en ansatt på bryggeriet at okseballer er perfekt for å sette smak på øl.

– Baller er den perfekte ingrediensen for å presentere en ny stil av øl vi har laget som en hyllest til en av Colorados unike juveler, sier han.

Bryggeriet tappet 8. oktober sin første tønne av ølet. Bare åtte fat har blitt produsert så langt og vil være tilgjengelig på Great American Beer Festival i Denver fra 11.-13. oktober.

Ifølge bryggeriet inneholder ølet malt, stekt brygg, Steiermark Goldings humle og havsalt. For å sette siste hånd på verket tilsetter de tre såkalte BPB - eller tre «baller» per tønne for å være mer presis.

Ølet skal være tyktflytende og smake sirup, for den som lurte.

Les også: Pølser på grillen - i øl