Tilstanden stabil for mann som ble skutt i ryggen

En mann i 60-årene ble onsdag kveld skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
En mann i 60-årene ble onsdag kveld skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Tilstanden var natt til torsdag stabil for den 60 år gamle mannen som ble påført alvorlige skader da han ble skutt i ryggen i Ås i Akershus.

Politiet fikk melding klokken 21.06 onsdag om at en mann var blitt skutt ved Ås jernbanestasjon.

– Ambulansepersonell har fastslått at han har et kulehull i ryggen. Situasjonen hans er uavklart. Mannen er norsk og kommer fra Ås kommune, opplyste politiinspektør Olav E. Unnestad i Follo politidistrikt sent onsdag kveld.

Mannen ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Sykehuset opplyste til politiet natt til torsdag at mannen er blitt operert og at tilstanden hans er stabil. Han pådro seg alvorlige skader, men er utenfor livsfare.

Kom seg hjem

Mannen var alene da han ble skutt, og det skal ikke ha dreid seg om et ransforsøk. Han bor nær stasjonen og klarte å komme seg hjem ved egen hjelp der hans kone fikk varslet politiet.

– Politiet tok et kjapt avhør av skuddofferet hjemme hos ham før han ble sendt med luftambulanse til sykehus i Oslo, sier innsatsleder Arild Skarø i Follo politidistrikt til Aftenposten.

Den antatte gjerningsmannen beskrives som cirka 35 år gammel og med utenlandsk utseende. Han skal være rundt 175 centimeter høy og snakker dårlig, gebrokkent norsk. Mannen var iført mørk jakke og topplue og hadde en bag med seg. Han forsvant i området nær jernbanestasjonen.

Leting

Flere væpnede patruljer søkte etter ham med hund onsdag kveld.

– Det er ingen andre nye opplysninger i saken, opplyste politioverbetjent Trond Arvid Olsen i Follo politidistrikt natt til torsdag.

Politiet jobbet videre med saken utover natten og opplyste etter hvert at mannen trolig ikke ble skutt på det som først ble antatt å være åstedet.

– Etterforskningen så langt har ikke avdekket det eksakte åstedet. Ut fra sakens opplysninger antas det at åstedet befinner seg i området Ås stasjon og cirka 1 kilometer sørover. Vi antar at forholdet har skjedd i tidsrommet mellom 20.30 og 21.00, opplyser politiinspektør Olav E. Unnestad.

Politiet ber om at folk som kan ha sett eller hørt noe, tar kontakt.

Aksjonerte

Klokken 0.40 natt til torsdag aksjonerte politiet mot et hus i nærheten av Ås arbeidskirke i forbindelse med skyteepisoden. Årsaken var observasjoner av en mann i boligen som kunne stemme overens med signalementet på den antatte gjerningsmannen.

Beboeren i boligen ble imidlertid raskt sjekket ut av saken, og ingen var ennå pågrepet ved 5.30-tiden torsdag morgen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden