Enighet på Stortinget:

Vil gjøre det lettere å bli gründer

MINDRE: Justiskomiteen på Stortinget har stemt for forslaget om å senke aksjekapitalkravet ved oppstart av AS. Foto: Scanpix
MINDRE: Justiskomiteen på Stortinget har stemt for forslaget om å senke aksjekapitalkravet ved oppstart av AS. Foto: Scanpix

Alle partiene på Stortinget støtter Regjeringens forslag om å redusere kravet til aksjekapital for å starte aksjeselskap fra 100.000 til 30.000 kroner.

– Dette har vært en viktig sak for landets gründere. Nå gjelder det bare å få satt loven i kraft slik at norske aksjeselskap blir foretrukket fremfor NUF (Norskregistrert Utenlandsk Foretak), sier Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO, i en pressemelding onsdag.

Lavere investeringer

Brubakk opplyser at Norge har falt åtte plasser til nummer 41 blant 183 land i Verdensbankens rangering når det gjelder oppstart av aksjeselskap.

– Her er det mer å hente for å følge med utviklingen i internasjonalt, sier Brubakk.

Les også: Nyetablerere utsatt for svindelforsøk

Av 14.000 nye aksjeselskaper i 2010, hadde 9.500 dagens minstekrav på 100.000 kroner som aksjekapital. Med de nye reglene ville de lovpålagte investeringene i aksjeselskaper vært til sammen 750 millioner kroner lavere, ifølge NHO.

Behandles i Stortinget

Innstillingen fra Justiskomiteen ble levert 15. november, og Stortinget skal etter planen behandle forslaget 6. desember i år.

Les også:

Regjeringen ber om hjelp til å kutte skjemaveldet

Personvernpolicy