Meny

Ran av gullsmedbutikk i Ås

Tre menn pågrepet etter at en butikkansatt ble truet med våpen.

(ABC Nyheter): Politiet i Follo fikk melding om ran fra gullsmedbutikk i Ås kl 08.42, der en butikkansatt ble truet med våpen av tre maskerte menn.

De tre gjerningsmennene satt og vente på parkeringsplassen ved butikken til den kvinnelig ansatte kom på jobb rett før klokka 9.00 fredag morgen, forteller lensmann Thor Anders Aamodt til ABC Nyheter.  

- Hun ble truet bort til butikken og til å åpne velvet.

- Så vidt vi vet ble hun truet med både kniv og pistol, og mennene var maskert med finlandshette, sier Aamodt videre.

Kvinnen meldte selv fra om at hun var blitt ranet, og politiet fikk raskt stanset ransbilen på E6 ved Taraldrud.

Det er fortsatt uklart hvor store verdier ranerne fikk med seg fra gullsmedbutikken, men de hadde verdisaker med seg i bilen da de ble pågrepet.

De tre mennene er av utenlandsk opprinnelse, men politiet vet foreløpig ikke sikkert hvor de opprinnelig kommer fra eller om de har norsk statsborgerskap i dag. Lensmannen kan heller ikke si om de er kjenninger av politiet. 

Politiet opplyste i en pressemelding tidligere på dagen at føreren av bilen var hos lokal legevakt for å ta blodprøve. Ifølge lensmann Aamodt tar det flere uker før resultatene av blodprøven er klar.

Åstedet undersøkes nå av kriminalteknikere ved Follo politidistrikt, og lensmannen opplyster at de skal starte avhør av de pågrepne mennene.


 Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus