Staten vil slå Lyn konkurs

Direktør i Lyn, Erik Langerud (t.v.), og sportssjef Rolf Magne Walstad. Foto: Scanpix
Direktør i Lyn, Erik Langerud (t.v.), og sportssjef Rolf Magne Walstad. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSkatt Øst er lei av å vente og tar Lyn til skifteretten. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

10. desember blir konkursbegjæringen behandlet i Oslo tingrett. Det bekrefter dommer Ole Christian Wenstøp Sørensen ved Oslo byfogdembete til ABC Nyheter.

- Vi går ikke ut og kommenterer enkeltsaker, sier infosjef Joachim W. Andersen i Lyn.

VG har tidligere skrevet at Skatt Øst krever vel en million fra Lyn AS. Nå gjør altså Skatteetaten alvor av saken, og vil slå klubbens eierselskap konkurs.

Les også: Dette kan skje hvis Lyn går konk

Lyn skylder også penger for leie av Ullevaal, og de kreves for millioner av CG Holding AS (Atle Brynestad gamle selskap), som er under gjeldsforhandlinger. Vestkantlaget har tidligere denne uken sagt at man trenger seks millioner for å få inn de 17 millionene som trengs for å redde Lyn fra undergang.

- Jeg ønsker ikke å si noe om hvor mye vi mangler nå. Det kommer mer info i løpet av dagen, kommenterer infosjef Joachim W. Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Avklares trolig på mandag

Lyn AS tapte i fjor hele 26 millioner, og laget har lenge slitt med å betale både spillerne sine og regningene. Siden 1999 har Lyns aksjeselskap gått med et samlet underskudd på 92,1 millioner. Kun ett år har vestkantlaget tjent penger, og det var etter Mikel-salget i 2006.

Lyn AS-styreleder Oddbjørn Lende var fredag på seminar, og henviste til klubbens administrasjon for kommentarer. Styrelederen for FC Lyn Oslo, Erik Riste, har ikke besvart ABC Nyheters henvendelser.


Les også: Én Ullevaal-kamp = hel Bislett-sesong

Lyn bekrefter på sine hjemmesider i ettermiddag at Skatt Øst har begjært Lyn AS konkurs:

«Rettsmøte for dette er satt til 10. desember. Dette påvirker ikke det kortsiktige arbeidet da Lyn sine utfordringer uansett må være løst i god til før denne dato. Dersom vi ikke lykkes med dette vil både Lyn AS og FC Lyn Oslo selv begjære oppbud.», skriver daglig leder Erik Langerud.