ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true verden Samfunn,URIX,Verden,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no

«Ivan» på vei til Mexico og Cuba

40 norske studenter er evakuert i Mexico i frykt for orkanen Ivan. På Cuba er en og en halv million mennesker evakuert fra sine hjem.

I følge NRK er det ventet at orkanen Ivan når den meksikanske kysten i ettermiddag, lokal tid. 40 norske studenter blir nå evakuert fra en meksikansk ferieøy, der de oppholder seg.

Øya heter Isla Mujeres og ligger utenfor Cancun i Mexico.

De 40 nordmennene studerer ved Gateway College. Studentene blir evakuert til et hotell i sentrum av Cancun til stormen har passert.

— Foreløpig er det sol, en del vind og store bølger. Det er ingen fare nå, men værmeldingen sier at stormen kommer hit mandag, og vi drar herfra for å være trygge, sa koordinator Tove Berggren til NTB ved 19.30-tiden søndag kveld, norsk tid.

Nettavisen melder at de norske studentene kom til Isla Mujeres 6. september. De skulle etter planen være der til 24. september før de reiste videre til Guanajuato for å studere spansk og ex.phil.

Inntar Cuba


Også på Cuba venter de nå på Ivan. Nesten en og en halv million mennesker er evakuert fra hjemmene sine fordi orkanen nærmer seg. 28 norske studenter og fire forelesere er evakuert fra sine bosteder på øya.

I følge VG nekter Fidel Castro å ta imot hjelp fra erkefienden USA når monsterorkanen ankommer øya hans i ettermiddag.

Hittil denne uken har «Ivan den grusomme» tatt livet av minst 60 mennesker i Karibia.