Fire reisemål inspirert av årets Oscar-nominerte filmer

«La La Land» har allerede vunnet 7 Golden Globes, og er nominert til hele 14 Oscar. Den er innspilt på 40 ulike steder i Englenes by. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
«La La Land» har allerede vunnet 7 Golden Globes, og er nominert til hele 14 Oscar. Den er innspilt på 40 ulike steder i Englenes by. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra Los Angeles i USA til Kolkata i India; Årets Oscar-nominerte filmer gir reisehungrige kinogjengere en smak av alle typer globale destinasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er en titt på noen av stedene som figurer i fire av titlene som er nominert til kategorien Beste film:

«Hacksaw Ridge»

  • Regi: Mel Gibson
  • Gikk på norsk kino desember 2016, slippes på DVD/BD 27. mars
  • Innspilt: Sydney, Australia

«Hacksaw Ridge» er den sanne historien om militærnekteren Desmond Doss nektet å bære våpen under An verdenskrig og som mottok «Medal of Honor» for egenhendig å ha reddet livet til over 75 av sine kamerater under konstant fiendeild ved slaget om Okinawa under den andre verdenskrig.

Regissør Mel Gibson tok innspillingen til regionen Sydney, New South Wales i Australia der slagmarkene i den andre verdenskrig ble gjenskapt. Produksjonsteamet slo seg til i Goulburn som ligger rundt 121 mil sørvest for Sydney som er berømt for sitt ikoniske operahus. Scener ble også filmet i Bringelly og Richmond i utkanten av Sydney.

Dersom du besøker Sydney for første gang, bør du ta turen til «The Rocks», en historisk del av byen som tidligere var bebodd av de første britiske bosetterne. Ta turen til Central Business District - eller «CBD» - for å besøke Sydney Opera House, Hyde Park og Sydney Tower Eye der du kan nyte 360 graders utsikt over byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Sør-Australia er en fantastisk destinasjon

«La La Land»

  • Regi: Damien Chazelle
  • Norsk kinopremiere: 24. februar
  • Innspilt: Los Angeles, California, USA

Denne Oscar-favoritten er nominert i hele fjorten kategorier. Filmens romantiske historie er en hyllest til Hollywood-musikalene som bergtok kinopublikum på 1940- og 1950-tallet, og tar oss kinogjengere med på reise til Los Angeles der den ble spilt inn på over 40 ulike steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av filmens ikoniske scener, som preger kinoplakaten, viser Ryan Gosling og Emma Stone mot spektakulær utsikt over San Fernando Valley i bakgrunnen. Scener ble også filmet på The Lighthouse Cafe, en klubb der legendariske artister som Miles Davis har spilt. Det er verdt å merke seg at denne nattklubben ikke lenger er en jazzklubb. Nå spilles det først og fremst salsa, reggae og countrymusikk.

Griffith Observatory i Griffith Park er også et must for besøkende som ønsker å følge i fotsporene til karakterene Mia og Sebastian. Et besøk til los Angeles er heller ikke komplett uten en tur til fornøyelsesparken Universal Studios, en spasertur langs Hollywood Boulevard og en tur til Beverly Hills.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Verdens mest fargerike steder

«Lion»

  • Regi: Garth Davis
  • Går for tiden på norsk kino
  • Innspilt: Kolkata, India

Denne sanne historien om en ung indisk gutt som ble fostret av et australsk par, tar kinopublikm med til landskap i India og Australia. Mens Tasmanias hovedstad Hobart, og australske Melbourne er gode valg for en tur til Australia, tar barnets søken etter identitet kinogjengere til hjertet av det autentisk India, der filmen ble spilt inn på location i byen Kolkata.

Her kan tilreisende beundre den lokale arkitekturen, rusle over Howrah Bridge som daglig krysses av millioner av indere, og beundre speilbildet av trærne i vannet rundt Victoria-minnesmerket.

Les også: På denne paradisøya er det totalforbudt å gå i land

«Manchester by the Sea»

  • Regi: Kenneth Lonergan
  • Går for tiden på norsk kino
  • Innspilt: Manchester-by-the-Sea, Massachusetts, USA

Den amerikanske byen Manchester-by-the-Sea, som låner navn til filmens tittel, er i seg selv en av filmens sentrale aktører selv om de viktigste scenene ble innspilt i Cape Ann som ligger noen mil unna.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nærmeste storbyen er Boston som ligger en times kjøretur unna. Tar du turen til denne tidligere koloni-byen, bør du ta deg tid til en spasertur rundt den elegante bydelen Beacon Hill og slappe av i USAs eldste offentlige park, Boston Common. Andre severdigheter inkluderer Trinity Church og omvisning på det prestisjetunge Harvard-universitet.

Les også: 12 måneder i 12 amerikanske delstater