Manchester er også spennende for matelskere

Sjokolade-fondue på Refuge.
Sjokolade-fondue på Refuge.
Artikkelen fortsetter under annonsen

L’Enclume anses som en av Storbritannias beste restauranter

Artikkelen fortsetter under annonsen

MANCHESTER (Kingoya.no): Prøv å ta en pause fra fotball, glem både Manchester United og Manchester City, sett Wayne Rooney og byens godt betalte fotball-stjerner på vent og rens hjernen for valg av pølser og pub-mat. Her er nyheten for alle som planlegger en tur til Manchester. Byen i nord-vest har utviklet seg til en av Storbritannias mest spennende matbyer og det ser ut som 2017 blir nok et velsmakende år for alle som tenker på noe mer enn Premier League og Zlatan Ibrahimovic. Det handler om Manchester Food.

Saken fortsetter under bildeserien

Gary Neville og Ryan Giggs er på eiersiden til The Rabbit in The Moon.

Som for eksempel restaurant Refuge by Volta, som holder hus i overdådige omgivelser og med stor takhøyde i hotellet The Principal. Her har de to tidligere DJ-ene Justin Crawford og Luke Cowdrey slått seg sammen og blitt restaurant-eiere. Menyen er globalt påvirket med små og svært velsmakende retter. Prøv for eksempel «People´s Lunch» til en overkommelig pris og du får en bolle med soul-mat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sæby i Danmark - Fruen ved havet

Chef Samuel Buckley , som etablerte kjøkkenet på L’Enclume, som ligger i Carmel og har to stjerner i Michelin-guiden og ansett som Storbritannias beste restaurant, har nettopp åpnet Where The Lights Gets Inn. Den nye restauranten holder til i en viktoriansk lagerbygning i Stockport, like utenfor Manchester sentrum. Restaurantens meny og vinsmaking er basert på «dagens fangst, innhøsting og slakting» . Fremtidige planer for dette stedet inkluderer en etasje for kafé og butikk, pluss en kjeller med gin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Verden sett fra hustak

Fotball-museum. GG Hospitality, selskapet som har to av Manchester Uniteds fotball-legender, Gary Neville og Ryan Giggs, på eiersiden, tok nylig over restaurant-området på National Football Museum i Manchester. Den anerkjente kokken Michael O’Hare sørger for maten hos The Rabbit In The Moon plassert i de to øverste etasjene av museet. Maten blir beskrevet som «space-aktig og asiatisk». Adresse: Urbis Building, Cathedral Gardens, Todd St.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norsk i Thailand - Paradis for 50+

Medeier Gary Neville var i sin tid kaptein på ManU, og nå enda klarere i sin beskrivelse av stedets kvaliteter: «Menyen smaker fantastisk, og med sine cocktailer har barmikser Matt fått til noe ekstra og unikt. Det har vært utrolig spennende å åpne The Rabbit In The Moon, og jeg tror mange vil få seg en overraskelse når de kommer hit og ser hva vi har fått til”, sier en forhenværende høyreback som har taklet overgangen fra fotball til mat.

Les også: Päru - Estlands Spa-hovedstad

Saken er først publisert på Kinggoya.no