Europas første undervannsmuseum har åpnet

Bli med under overflaten og utforsk Europas første undervannsmuseum. Se video i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

På havbunnen utenfor Lanzarote kan du dykke ned og beundre mer enn 300 skulpturer i full menneskestørrelse og en gigantisk mur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undervannsmuseet «Atlantic Museum of Lanzarote» finner du 14 meter under havoverflaten utenfor kanariøyen Lanzarote i Spania, og det kan utforskes med dykkerutstyr eller snorkel.
Det er den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor som i løpet av de to siste årene har laget skulpturene som er utstilt under vann.

De første statuene ble senket ned på havbunnen i februar i fjor, og 10. januar i år åpnet museet offisielt for publikum.

Bakgrunn: Skulpturpark under vann åpner på Lanzarote

En massiv oppgave

Den spesielle kunstutstillingen inkluderer en 100 tonn tung og 30 meter lang mur, en botanisk hage, og en konstellasjon som har fått navnet «Raft of Lampedusa».

Sistnevnte forestiller en gummibåt med 13 flyktninger om bord.

Å rigge opp parken var en stor jobb, og Taylor fikk hjelp av en gruppe dykkere. Lokale innbyggere og turister har stått modell for kunstneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ti kanariske opplevelser

Har livsverket sitt under vann

Kunstneren selv sier målet med prosjektet er «å skape en sterk visuell dialog mellom kunst og natur», ifølge nyhetsbyrået AP.

Det er ikke første gang Taylor har tatt fatt på et omfattende undervannsprosjekt. Kunstneren har tidligere laget et tilsvarende undervannsmuseum ved Bahamas, Grenada og Cancun i Mexico, hvor det står utstilt nesten 500 statuer.

Se video fra museet ved Cancun her: