Ny overnattingsrekord i november

NORDMENN: Norske overnattinge har økt, mens utenlandske har sunket. Foto: Gorm Kallestad / NTB NTB scanpix
NORDMENN: Norske overnattinge har økt, mens utenlandske har sunket. Foto: Gorm Kallestad / NTB NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I november i fjor var det nesten 1,6 millioner overnattinger ved norske hoteller. Dette er 4 prosent flere enn i samme måned i fjor, og ny rekord for november.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenlignet med november 2015, gikk tallet på utenlandske hotellovernattinger ned med 1 prosent til 266.000. Antall norske hotellovernattinger økte med 5 prosent til 1,3 millioner, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallet på ferieovernattinger gikk opp 16 prosent fra november 2015, mens kurs- og konferanseovernattinger og yrkesovernattinger gikk ned henholdsvis 6 og 1 prosent.

Tallene viser at færre overnattet på campingplasser og flere på hyttegrender i vintermåneden november. Denne måneden var det 126.000 campingovernattinger – en nedgang på 4 prosent – og 71.000 overnattinger på hyttegrender, noe som er en økning på 2 prosent sammenlignet med november 2015.

På Svalbard var det november i fjor 5.700 overnattinger relatert til ferie- og fritidsreiser, en økning på hele 47 prosent.