Barcelona bøtelegger utleienettsteder

Barcelona er en yndet turistby, men flere av byens innbyggere har i lengre tid sett seg lei av den konstante turiststrømmen. Nå har byrådet tatt grep, og bøtelagt utleienettstedene Airbnb og HomeAway.
Barcelona er en yndet turistby, men flere av byens innbyggere har i lengre tid sett seg lei av den konstante turiststrømmen. Nå har byrådet tatt grep, og bøtelagt utleienettstedene Airbnb og HomeAway. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelonas byråd har besluttet å ilegge utleienettstedene Airbnb og HomeAway bøter på 5,5 millioner kroner hver, skriver de i en uttalelse torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bøtene ilegges grunnet gjentatte lovbrudd i forbindelse med å markedsføre husrom som ikke har fått tillatelse til å huse turister, heter det i uttalelsen.

Byrådet i Barcelona, som ledes av Ada Colau, arbeider med å tøyle en voldsom vekst i antallet tilreisende turister, som har gitt negative utslag for byens innbyggere.

Særlig byens fattige rammes av turiststrømmen, ettersom den har ført til en kraftig vekst i byens boligpriser.

Turistene bidrar også til økt støy, noe innbyggerne mener ødelegger byens sjarm.

Byrådet har forsøkt å takle problemet med illegale turistleiligheter tidligere, blant annet ved å gi mindre bøter på rundt 270.000 kroner til samme utleienettsteder.