80 prosent av reisende betaler for ekstratjenester

Det kan være fristende å betale for et mer komfortabelt flysete eller bedre mat.
Det kan være fristende å betale for et mer komfortabelt flysete eller bedre mat. Foto: COLOURBOX
Artikkelen fortsetter under annonsen

I snitt betaler vi 522 kroner for tilleggstjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passasjerene betaler gjerne for ekstratjenester som flyselskapene tilbyr, som for eksempel mer komfortable seter, wifi, samt bedre mat og drikke.

Det viser en rapport fra Sabre Corportation som ble presentert under en konferanse i Dubai nylig, melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

I snitt betaler reisende 63 dollar, ca 522 norske kroner, for tilleggstjenester.

Rapporten viser at reisende fra ulike deler av verden betaler for forskjellige tilleggstjenester. Europeere og nordamerikanere foretrekker å kunne velge hvor de skal sitte, mens latinamerikanske passasjerer er mest opptatt av å ha tilgang til wifi. Reisende som flyr fra Asia til Australia velger å betale for å kunne ha med ekstra baggasje, mens de som reiser fra afrikanske land ofte ønsker bedre mat. Undersøkelsen viser at passasjerer fra midtøsten ofte velger å betale for å komme raskere gjennom sikkerhetskøen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Undersøkelse: God service fra kabinpersonalet er viktigst for passasjeren

Rapporten viser også at det er store forskjeller i hvordan vi bestiller reiser på verdensbasis. Til tross for at vi lever i en digital tidsalder, velger fortsatt mange å bestille gjennom et reisebyrå.

48 prosent av reisende fra Latin-Amerika sa de søkte råd hos proffe, sammenlignet med en tredjedel på verdensbasis. Afrikanere ser ut til å være mest spontane. 33 prosent av dem sier at de har brukt mindre enn en dag på å planlegge reise.

Funnene baserer seg på en undersøkelse blant 1500 reisende fra 20 ulike land. Undersøkelsen ble foretatt i september og oktober.

Les også:

Her er det best å sitte i flyet

Den beste tiden å bestille reise i vinter

Oversatt og tilrettelagt av Kathleen Buer /ABC Nyheter