Ønsker full stans av alkoholsalg på fly til Spania

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere av oss har pakket ned hissig temperament og mangel på folkeskikk i håndbagasjen når det er tid for ombordstigning. Nå kommer krav om forbud av alkoholsalg og svartelisting av trøblete passasjerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig offentliggjorde luftfartsindustrien tall som tydelig sier at

Mens 9.316 mistet besinnelsen på et fly i 2014, steg tallet til 10.854 i fjor. En av strekningene som jevnlig opplever temperamentsfulle episoder, er den som går mellom Storbritannia og Spania.

– Vi må gjøre noe

Nå melder Daily Mail at en politisk koalisjon vil forby salg av alkohol på samtlige fly som benytter denne ruten. På denne måten ønsker de å trekke problemet med fulle passasjerer opp med roten.

– Dette er et problem, og vi må gjøre noe. Vi mener det er i alles interesse å fremme ansvarlig drikking av sikkerhetshensyn, sier Antoni Reus som er talsmann for Més per Mallorca (Mer for Mallorca).

Les også: Høy musikk på fly førte til full slåsskamp

Vil svarteliste passasjerer

Samtidig har de ytret ønske overfor spanske og britiske myndigheter at det skal innføres en såkalt svarteliste med navn på passasjerer som har laget bråk i beruset tilstand på flyreiser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre forslag går hånd i hånd med tiltak som er igangsatt for å slå ned på overstadig berusede og påvirkede turister, uavhengig av nasjonalitet, opprinnelse og destinasjon, fastslår Reus.

Bare i løpet av de to siste årene har britisk politi arrestert 442 fordrukne passasjerer.

Starter festen på flyet

I en studie foretatt av Jet Cost i 2014, kom det frem til at én av sju briter ankommer reisemålet i beruset tilstand. Halvparten av dem begynner å drikke alkohol på flyplassen og den andre halvparten starter festen på flyet.

Ryanair har allerede innført alkoholforbud på flyvninger mellom Glasgow og Ibiza etter en rekke episoder. Nylig fikk seks passasjerer flyreiseforbud etter å ha drukket ulovlig alkohol om bord på et Jet2-fly.

Les også:

Ulovlig drikking resulterte i flyreiseforbud

Kranglete flypassasjerer koster millioner