Mette er hekta på havørn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mette S. Lehman fra Vinje i Telemark er en av Zoooms mest trofaste følgere. Hun er blitt så hekta på havørn at hun planlegger å flytte til Smøla. Vi tok en prat med henne på en av hennes mange turer til havørnøya i havgapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har fulgt med på sendingene fra havørnreiret fra dag én i fjor, og er fortsatt like hekta. Jeg har lært vanvittig mye om havørn av å følge med, forteller Mette da vi møter henne midt i havørnas rike – på Smøla.

Les også: Dette har skjedd på Zooom.no så langt

Forelsket i Smøla

Mette har vært mange turer på havørnøya i havgapet, og har blitt så glad i øya og dyrene og folkene som bor der at hun planlegger å flytte dit.

– Har du først vært på Smøla én gang, så må du bare tilbake. Her er det fantastisk natur, og et fantastisk dyre- og fugleliv. Dessuten er det utrolig mange trivelige mennesker her, fortsetter den framtidige smølværingen.

Les også: Frokost TV-vert Vår Staude og familien elsker Zooom

Havørn viktigste trekkplaster

Det var havørna som trakk henne til Smøla første gang, og den ivrige amatørfotografen har vært på flere havørnsafarier for å se fuglene på nært hold i sitt rette element.

– Det er en opplevelse du aldri glemmer. Du blir helt hekta, og har bare lyst til å oppleve det flere ganger. Det er ubeskrivelig, og må nesten oppleves, forteller Mette ivrig.

Les også: Bli med på et besøk til «barndomshjemmet» til Baron Blå