SAS-streik i Sverige rammer 20.000 passasjerer

De svenske SAS-flygernes streik er inne i sin andre dag. 20.000 passasjerer rammes når 159 flyvinger innstilles lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
De svenske SAS-flygernes streik er inne i sin andre dag. 20.000 passasjerer rammes når 159 flyvinger innstilles lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De svenske SAS-flygernes streik er inne i sin andre dag. 20.000 passasjerer rammes når 159 flyvinger innstilles lørdag, skriver SAS i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding skriver flyselskapet at flyginger med danske og norske piloter vil gå som normalt, og at SAS' passasjerer i Norge påvirkes minimalt.

Morgenflyet fra Arlanda til Gardermoen klokken 7.45 ble imidlertid innstilt, og det samme gjaldt flyet som skulle gått motsatt vei klokken 9.20.

400 svenske SAS-piloter gikk ut i streik fredag. Streiken rammer først og fremst passasjerer som skulle vært med på svenske innenlandsturer, samt charter-passasjerer.

– Dette rammer oss veldig, veldig hardt. Akkurat nå har vi 5.000 kunder som ikke kommer noe som helst sted, sier Ann-Sofi Olsson, presseansvarlig hos reiseselskapet Apollo.

Les også: Nå blir det stillere på morgenflyene til SAS

– Ingen kapasitet

– Vi har forsøkt å leie inn fly, men det er kjempevanskelig. I natt ga vi derfor våre kunder beskjed om at vi innstiller alle flyginger som skulle vært med SAS i dag. Det finnes ingen kapasitet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk pilotforening tok fredag kveld ut 400 SAS-flygere med base på Arlanda utenfor Stockholm i streik. Forhandlingene pågikk til det siste, men pilotene var ikke fornøyde med arbeidsgivers tilbud. Flygerne krever blant annet tryggere ansettelsesvilkår og høyere lønn.

SAS beklager

– Det er svært beklagelig at våre kunder rammes av denne konflikten, skriver kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS i en pressemelding om den svenske arbeidskonflikten.

Fredag ble rundt 4.000 passasjerer rammet av streiken. Blant dem var passasjerer som skulle fløyet med tre SAS-avganger fra Gardermoen til Arlanda.

Forhandlingene har pågått i flere uker. Den norske pilotforeningen og NHO Luftfart ble enige om en avtale torsdag.

Streiken rammer ikke langdistanserutene mellom Sverige og USA og Asia.

Les også:

SAS-pilotene mekler på overtid

SAS-innstillinger på grunn av flygermangel