Transylvania, Abkhazia, Cuba, Iran, Bulgaria:Kom de andre turistene i forkjøpet

Se bildene fra reisemålene i denne videoen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem spennende reisemål du kan prøve å oppleve før de virkelig blir populære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til å slippe køer og «masseturisme» kan reisende som tar sjansen på lovende, nye reisemål også nyte godt av lavere priser. Her er fem alternative destinasjoner for en ferie litt utenfor allfarvei.

Bulgaria

På samme måte som Kroatia for noen år siden er Bulgaria en destinasjon som virkelig har begynt å gjøre seg gjeldende i Øst-Europa. Turister kan fremdeles få gode priser med litt planlegging. En flytur til hovedstaden Sofia bør ikke belaste budsjettet for mye, ikke minst siden flere lavprisselskaper nå har flygninger hit. I tillegg er hotellprisene fremdeles konkurransedyktige, noe som også bidrar til at dette blir et stadig mer populært feriested. Antall besøkende øker årlig, og Bulgaria er en «skjult perle» som er på god vei til å bli oppdaget av flere.

Veliko Tarnovo sentralt i Bulgaria. © Holger Mette/Istock.com
Veliko Tarnovo sentralt i Bulgaria. © Holger Mette/Istock.com

Landet kan by på billedskjønne landskap, med svartehavsstrender og et lappeteppe av idylliske landsbyer. Landet egner seg godt for fjellvandring og fotturer, og har svært behagelige sommertemperaturer omkring 27°C. Bulgaria vil sikkert falle i smak for reisende med sans for land som Kroatia, Montenegro og Albania. Pass på at du får oppleve Bulgaria snart, landet kommer ikke til å være «hemmelig» stort lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bulgaria har verdens billigste femstjerners hotell

Iran

Det internasjonale samfunnets forbindelser med Iran har blitt forbedret siden atomavtalen ble undertegnet i fjor. Flere større flyselskap gjenåpner nå sine ruter til Teheran, og internasjonale hotellkjeder vender tilbake, sammen med turister som er ivrige etter å oppdage landets rike kulturarv og historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Nasir al-Mulk-moskeen i Chiraz i Iran. © tunart/Istock.com
Nasir al-Mulk-moskeen i Chiraz i Iran. © tunart/Istock.com

Besøkende kan oppleve det moderne Iran i hovedstaden Teheran, Ispahan er et flott sted å legge turen innom, med vakre bygg som Sheikh Lotfollah-moskeen og Ali Qapu-palasset. Persepolis er spennende for enhver med en interesse i historie, og vordende fotografer vil elske de fargerike mosaikkene ved Nasir al-Mulk-moskeen i Chiraz.

Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendige i grenseområdene mot Irak, Afghanistan og Pakistan. UD oppfordrer reisende til å vise aktsomhet ved opphold i andre deler av Iran, skriver Regjeringen på sine nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tror flere vil reise til Iran

Abkhazia

Svartehavskysten er i ferd med å bli et svært populært reisemål for verdens reisende. På østkysten av det store havet ligger Abkhazia og venter på turister som er nysgjerrige på å oppdage den lite kjente regionen mellom Kaukasus-fjellene og Svartehavet. Abkhazia ligger teknisk sett i Georgia, men anser seg selv for å være en uavhengig stat.

Lake Ritsa i Abkhazia. © alekseisazonov/Istock.com
Lake Ritsa i Abkhazia. © alekseisazonov/Istock.com

Området er et populært sommerferiested for russere, særlig hovedstaden Soukhoumi, der besøkende kan nyte både strandliv og historiske besøk. Abkhazia vil også glede reisende med sans for naturopplevelser og friluftsliv, med sine mange fjell og huler, inkludert Krubera-hulen, den dypeste man kjenner til.

Les også: Nordmenn på sparebluss i sommerferien

Cuba

Cuba er et reisemål mange drømmer om nå. Tøværet mellom USA og Cuba de siste par åra, samt Barack Obamas besøk i mars, har gitt den kubanske turistindustrien et oppsving. Lenge ble reisende som ville oppleve den nostalgiske «tidsreisen» til 50-tallet tiltrukket av øya, men en større tilstrømning av turister kan føre til at republikken mister noe av sin egenart. Ikke vent for lenge om du håper å få et glimt av de berømte kubanske veteranbilene, ta en fredfylt svømmetur i det krystallklare vannet ved Maria La Gorda, eller se de fargerike husene fra kolonitiden i Trinidad de Cuba før turistene ankommer for alvor. Sørg for at du får den beste opplevelsen av samba- og rumbaundervisningen og de tradisjonelle overnattingsstedene «casa particular» før de blir nedrent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Turistene frykter et amerikanisert Cuba

Transylvania

Fjellandsskap i Transylvania. © Arpad Benedek/Istock.com
Fjellandsskap i Transylvania. © Arpad Benedek/Istock.com

Tilbake i Øst-Europa har Transylvania kommet med på Lonely Planets liste over steder man absolutt bør oppleve i 2016. Faktisk er denne regionen i Romania den britiske reiseguidens mest anbefalte reisemål i år. Transylvania er et nytt alternativ for naturelskere takket være de frodige, grønne omgivelsene og den naturlige grensa Karpatene utgjør. En populær ekskursjon er «jakten på» Transylvanias legendariske grev Dracula. Selv om området har en rekke slott er det best kjent for Bran slott, residensen til Bram Stokers vampyr i romanen. Arkitekturen og landskapet gir et «Game of Thrones»-aktig preg til omgivelsene, med en rekke landsbyer i barokk-stil, som Cluj-Napoca.

AFP Relaxnews, oversatt og tilrettelagt for ABC Nyheter av Ole Peder Giæver.