Nordmenn på sparebluss i sommerferien

Stadig flere nordmenn blir værende hjemme i sommerferien. Illustrasjonsfoto av Hannah (6 år) som tar seg et bad i Fuglevik i Rygge i Østfold. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Stadig flere nordmenn blir værende hjemme i sommerferien. Illustrasjonsfoto av Hannah (6 år) som tar seg et bad i Fuglevik i Rygge i Østfold. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn planlegger å bruke 20.175 kroner på sommerferien i år. Det er en nedgang på 15 prosent fra fjorårets feriebudsjett på 23.204 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommerferiebudsjettet faller for andre år på rad fra toppnivået på 24.457 kroner i 2014.

Elin Reitan i banken Nordea, som har fått undersøkelsen utført av TNS Gallup, sier tallene tyder på at nedgangen i oljesektoren har begynt å påvirke folks forbruk.

– Til tross for at vi nordmenn prioriterer ferie høyt, kuttes feriebudsjettet ganske betraktelig i år. Det indikerer at folk har begynt å stramme til forbrukskrana, sier hun.

Les også: Fem apper som kan lære deg et nytt språk

Ifølge undersøkelsen planlegger stadig flere nordmenn å feriere i hjemlandet. Bare 9 prosent av nordmenn planlegger å tilbringe mesteparten av sommerferien utenlands i år. I fjor var andelen 15 prosent.

45 prosent svarer at de vil tilbringe mesteparten av ferien i Norge, mens 42 prosent planlegger en kombinasjon av innenlands- og utenlandsferie. 3 prosent var fortsatt usikre da de ble spurt i slutten av april.

Les også: Ny app hjelper deg å unngå unødig ventetid på flyplassen