Finansierte norgesbesøket med hundemøkk

ALTA: Turen startet i Johannesburg og har tatt kjæresteparet helt nord til Alta, men det har kostet.
ALTA: Turen startet i Johannesburg og har tatt kjæresteparet helt nord til Alta, men det har kostet. Foto: How far from home
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chanel Cartell og Stevo Dirnberger forlot hver sin godt betalte jobb for å reise verden rundt, men etter seks måneder på sparebluss forteller de den bedritne sannheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paret fra Sør-Afrika har reist over 25.000 kilometer etter at de sa opp suksess-stillinger innen markedsføring og reklame.

De var lei av rutiner og hverdagstralten, betalte all gjeld og kansellerte alt fra avis- til strømabonnement, og la ut på en verdensomspennende reise.

Dit reisen bringer dem, tar de bilder og skriver om opplevelsen på en måte som for oss som enn så lenge holder oss til daglige rutiner, kan virke forlokkende og inspirerende.

Blant alle stedene de har vært, har Cartell og Dirnberger blant annet besøkt Bergen, Oslo og Alta. Men selv om bildene fra turene og opplevelsene virker idylliske, innrømmer de at å forlate hverdagen til fordel for slike eventyr, ikke alltid er som man ser for seg.

bloggen sin beskriver de hvordan de har tatt på seg diverse småjobber i bytte mot kost og losji:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter akkurat seks måneder på tur, føles det nødvendig å dele med dere den kjedelige siden av turen vår. Et besøk på instagram-profilen vår kan gi inntrykk av at vi har verdens beste opplevelse. Det har vi, men det er ikke bare iskrem i solnedgang. Så langt har vi skrubbet 135 toaletter, spredd 250 kilo kumøkk, flytta to tonn stein, og jeg har ikke tall på hvor mange vinglass vi har vasket, skriver de.

Sørafrikanerne utdyper til ABC Nyheter hvordan de spedde på budsjettet da de besøkte Alta.

– Vi jobbet for et firma i Alta, Trasti og Trine, et overnattingssted som også har en drøss med Alaska husky-hunder. Vi hadde ansvar for å lufte husky-valpene, og å mate, stelle og plukke opp etter de 70 andre hundene, skriver paret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om oppholdet i Alta innebar å plukke bikkjelort, i tillegg til kjøkkentjeneste og fysisk arbeid på områdene til Trasti og Trine, er de langveisfarende fulle av lovord om besøket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette var definitivt en av de beste opplevelsene så langt. Vi fikk nye venner, ble litt forelsket i landet og vi fikk oppleve midnattssol, forteller de nye norgesvennene.

Slik så det ut da Cartell og Dirnberger besøkte Førde:

På rundreisen i land med ulike kostnadsnivå, er kanskje Norge stedet det har knepet mest på pengene.

– På besøket i Norge kjøpte våre norske venner godterier og øl til helgen. Uheldigvis for oss var ikke det på budsjettet vårt den måneden, så vi nøyde oss med tanntråd og andre nødvendigheter, forteller det reisende paret til ABC Nyheter.

Nordmennene spanderte både ei øl og litt snop, men illustrasjonen på det knappe reisebudsjettet er likevel talender.

– Vi har lært oss å leve med litt mindre enn til vanlig, for å få oppfylt drømmen vår, forteller Cartell og Dirnberger.

Begge hadde godt betalte jobber og led ingen nød i Johannesburg, men på reisen blir det med fem-seks timers søvn, og billige matløsninger, gjerne kjeks med syltetøy.

Med en humoristisk vri skriver de at fra nå av skal det stå «profesjonelle hundemøkkskuffere» på deres allerede lange og innholdsrike CV-er.