Norwegian utkonkurrert av Emirates

Emirates har fløyet direkte fra Oslo til Dubai siden 2. september i fjor. Nå har de utkonkurrert Norwegian helt.
Emirates har fløyet direkte fra Oslo til Dubai siden 2. september i fjor. Nå har de utkonkurrert Norwegian helt. Foto: Espen Sollo / Oslo Lufthavn AS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet Emirates har sørget for at Norwegian gir opp direkteruter til og fra Dubai.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 2008 har Norwegian fløyet direkte fra Gardermoen til Dubai. Det blir det slutt på fra 23. oktober.

– Vi har valgt ikke å videreføre ruten på grunn av økende antall drivstoffstopp på returen og lavere etterspørsel, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Finansavisen.

De siste årene har selskapet fått tøff konkurranse fra Emirates, selv om utfordreren har operert med høyere priser. Emirates har på sin side kunnet tilby daglige avganger, tre klasser og limousinservice til og fra Oslo Lufthavn.

Les også: Farene ved hyppig reising

180.000 passasjerer fløy direkte mellom Oslo og Dubai i fjor, ifølge Finansavisen. 155.000 av dem valgte Emirates, mens resten reiste med Norwegian.

I 2013 fløy 20.000 den samme strekningen.

– Vi tok posisjonen som markedsleder til Dubai ganske raskt, men det er aldri gitt at man gjør det selv om man lanserer en direkterute, sier daglig leder Terje Grue i Emiratas i Norge til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

80 prosent av passasjerene som flyr direkte fra Oslo til Dubai, flyr videre til Singapore, Honkong, Manila, Australia, Maldivene, Mauritius, Vietnam eller andre destinasjoner, forteller den daglige lederen.

Les også: Nå blir det enklere å mellomlande i Oslo

I tillegg til passasjerer fraktes både laks, levende sjømat, deler til oljenæringen, medisiner og solcellepaneler i lasterommene til Emirates.

– Vi skal vokse videre og bør klare ti prosent vekst det neste året, sier Grue til Finansavisen.