Beste juli noensinne for norske hoteller

Norske hoteller hadde en rekordjuli med 2,9 millioner overnattinger. Utledninger sto for 1.041.565 av overnattingene. Det er første gang tallet på utenlandske overnattinger har rundet 1 million. Illustrasjonsfoto.
Norske hoteller hadde en rekordjuli med 2,9 millioner overnattinger. Utledninger sto for 1.041.565 av overnattingene. Det er første gang tallet på utenlandske overnattinger har rundet 1 million. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

I juli var det 2,9 millioner overnattinger ved norske hoteller, en økning på 13 prosent fra samme måned i fjor. NHO Reiseliv sier det har vært en «drømmesommer».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet overnattinger er det største som er registrert i overnattingsstatistikken, og både flere nordmenn og flere utlendinger bidro til utviklingen, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Totalt var det 2.897.064 overnattinger ved hotell og lignende overnattingsbedrifter. Ferie- og fritidsovernattinger økte med 18 prosent.

Utledninger sto for 1.041.565 av overnattingene. Det er første gang tallet på utenlandske overnattinger har rundet 1 million, og antallet er 14 prosent høyere i enn i juli 2014. Nordmenn sto for 1.855.499 av overnattingene, en økning på 12 prosent.

– Det har rett og slett vært en drømmesommer for reiselivet mange steder i landet. Veksten fra de asiatiske landene, deriblant Kina, er vanvittig høy, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Også antall overnattinger på hyttegrendene økte, totalt 5 prosent.

Hotellenes losjiomsetning vokste 15 prosent, til 1.277 millioner kroner. Et hotellrom kostet i gjennomsnitt 815 kroner per natt, noe som er en økning på 3 prosent fra i fjor.

På Svalbard var det i underkant av 16.000 overnattinger i juli, en nedgang på 1 prosent fra samme måned i fjor.