Flesland får stryk i ny undersøkelseFlesland får stryk i ny undersøkelse

BEST I TEST: Ikke Avinors, men privateide Sandefjord lufthavn, er den reisende er mest fornøyd med.
BEST I TEST: Ikke Avinors, men privateide Sandefjord lufthavn, er den reisende er mest fornøyd med. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torp Sandefjord lufthavn kommer best ut i en undersøkelse om brukertilfredsheten ved flyplasser i Norge. Flesland i Bergen får strykkarakter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen er utført av EPSI Norge og viser brukertilfredsheten ved flyplasser i landet. Resultatene viser at Torp Sandefjord lufthavn får de beste skussmål fra brukerne, mens Flesland får strykkarakter fra de reisende, skriver VG.

– Resultatet for Torp er noe bedre enn i fjor, og de reisende forteller om velfungerende sikkerhetskontroll, gode parkeringsmuligheter og effektiv bagasjehåndtering, sier Fredrik Høst, Daglig Leder i EPSI Norge i en pressemelding.

Les også: USA etterforsker flyselskaper for prissamarbeid

I andre enden av skalaen finner vi Flesland i Bergen. Det skyldes ifølge undersøkelsen en tregere sikkerhetskontroll, samt mindre velfungerende innsjekkingsrutiner og bagasjeutlevering enn ved øvrige flyplasser.

– De reisende opplever Flesland som lite moderne, og oppgir dessuten at venteområdene er mindre trivelige enn hva tilfellet er ved andre terminaler, sier Høst.

Moss Lufthavn Rygge, som kom best ut i fjorårets måling, faller i år noe tilbake. Gardermoen vurderes derimot som noe bedre i år enn i fjor.

Les også: Piloter fikk sparken - lot playbooymodell styre flyet