Advarer mot bading etter hvithai-invasjon i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere observasjoner av hvithai langs både øst- og vestkysten gjør at myndighetene advarer, og sier at bading skjer «på eget ansvar».

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke ble en ung hvithai filmet mens den svømte ved siden av en politibåt i California. Haien var ikke alene. For da området ble filmet fra luften, ble seks haier til oppdaget i nærheten.

Advarer langs strendene

Skilt som advarer om bading i området, har allerede vært oppe i noen uker, etter at to unge hvithaier ble sett i det populære surfeområdet.

– Dette er første gang på 25 år at vi har fått bekreftede observasjoner av hvithai, sier Joe Bailey politisjef i Orange County til ABC News.

Se også denne: Derfor skal du ikke løfte en hai i halen...

Én drept i år

I USA var det 53 haiangrep mot mennesker i 2014. Hittil i år har det vært åtte angrep. Én person har mistet livet. Det er det første dødsfallet etter haiangrep i USA siden 2013.

Med varmere vær både på øst- og vestkysten har flere haier blitt observert nær populære badestrender.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Kan få hvithai i Skandinavia

Twitter-hai

Samtidig skaper en fem meter lang og 1,6 tonn tung hvithai utenfor New York overskrifter. Haien, som kalles Mary Lee, som har en gps-sender, har holdt seg i området New York og New Jersey i ukesvis. Haien har en egen twitterkonto med over 52.000 følgere.

Se også : Plutselig dukket hvithaien opp