Fremtidens flysikkerhets-videoer demonstrerer en flykrasj

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italienske forskere har laget en flysikkerhet-svideo som tar deg med på en virkelig flystyrt, som heldigvis endte godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hyling, skriking og roping mens flyet styrter mot bakken, vann som fosser inn i kabinen, og dramatisk musikk som akkompagnerer det hele.

Om det er slik gjennomgangen av sikkerheten om bord på fly blir i fremtiden, vil passasjerene til å få seg en skikkelig støkk. En gruppe forskere ved Universitet i Udine i Italia har utviklet en utrolig realistisk flysikkerhets-video beregnet for virtual reality-teknologi og Oculus Rift-briller.

I videoen øverst i saken kan du selv se hvordan denne teknologien fungerer.

Videoen er basert på nødlandingen US Airways rute 1549 måtte foreta på Hudsonelva i New York 15. januar 2009. Da ble begge flyets motorer ødelagt etter at flere fugler fløy inn i dem. Utrolig nok overlevde alle de 155 passasjerene, og kun én måtte fraktes til sykehus i etterkant.

Les også: Besøk hotellet før du er der

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tanken er at teknologien kan brukes om bord i fly for å gi passasjerene en skikkelig påminnelse om hvor viktig det er å følge sikkerhetsreglene dersom en ulykke skulle inntreffe.

Luca Chittaro har ledet forskningsprosjektet, og forteller hva som skjedde da de testet ut teknologien. De fikk en gruppe passasjerer til å lese sikkerhetsbrosjyren om bord, mens en annen gruppe fikk på seg Oculus Rift-briller, og fikk oppleve den samme visuelle opplevelsen mannen i videoen fikk.

– Etter en uke husket ikke personene som hadde lest sikkerhetsbrosjyren hva det sto, mens passasjerene som hadde testet ut teknologien kunne gjengi i detalj hva som gjaldt av sikkerhetsregler, sier Chittaro til Daily Mail.

Les også: Oculus Rift på Android