Opplev verdens vakreste øyer

1. plass: Providenciales - Turks- og Caicosøyene. Foto: AFP Relaxnews/BlueOrange Studio/shutterstock.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

TripAdvisors brukere har kåret de ti vakreste øyene i verden. På listen finner vi øyer fra alle verdens kroker, fra USA og Sør-Amerika til Europa og Asia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leter du etter paradis på jord? Listen over de ti vakreste øyene i verden byr på idylliske steder å rømme til når du trenger litt fri fra hverdagen.

Se bilder fra alle øyene i bildegalleriet øverst i saken.

1. plass: Providenciales

Tilhører Turks- og Caicosøyene i Atlanterhavet

Turks- og Caicosøyene er britisk territorium uten selvstyre, og består av to tropiske koralløyer. En av de to koralløyene er Providenciales.

Øya er et perfekt utgangspunkt for dykking, fordi kilometervis av nydelig korallrev er lett tilgjengelig. Vannet er turkisblått, og kajakking er en populær aktivitet på øya, som er kåret til den vakreste i verden av TripAdvisors lesere.

Les også: De heteste reisemålene i 2015

2. plass: Maui

Tilhører Hawaii i USA og ligger i Stillehavet

Maui er den nest største av Hawaiiøyene, og er en destinasjon for ekte naturelskere. Her kan du utforske bambusskoger og mektige fossefall i Haleakala Nasjonalpark. Strendene byr på gode muligheter for både surfing og snorkling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. plass: Roatan

Tilhører Honduras og ligger i det Karibiske hav

Roatan ligger ved det mesoamerikanske korallrevet, som er det nest største korallrevet i verden etter Great Barrier Reef. Øya byr derfor på førsteklasses muligheter til dykking, så vel som dyphavsfiske og zip-line.

For de som trives best på land, har øya en fantastisk botanisk hage kalt Carambola, samt et gammelt steinslott, Cameo Factory.

Les også: TripAdvisor: Norges beste hoteller

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

4. plass: Santorini

Tilhører Hellas og ligger i Egeerhavet

Denne fargerike øya er kjent for sine hvite bygninger med kuppelformede blå tak. Santorini har en liten, men blomstrende vinproduksjon. På grunn av sitt spesielle klima, er også øya kjent for å dyrke tomater, hvite auberginer og bønner i verdensklasse.

Havet er safir-blått, og området Oia er verdensberømt for sine fargesprakede solnedganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5. plass: Koh Tao

Tilhører Thailand og ligger i den Thailandske gulfen

Koh Tao har fått sitt navn etter havskilpaddene som holder til langs kysten av øya. Den er full av palmer, hvite sandstrender og bratte klipper, og har 300 dager med sol i året.

Øya er blant annet et svært populært turistmål for nordmenn. Kanskje fordi øya er godt egnet for både dykking, snorkling, fotturer, klatring og soling.

Les også: Nye strandforbud rammer turistene i Phuket

6. plass: Madeira

Tilhører Portugal og ligger i Atlanterhavet

Madeiras hovedstad, Funchal, kan by på vakre hager og parker og interessante religiøse steder. På Madeira er hvalsafari en stadig mer populær turistattraksjoner som hvalsafari, da det er mulig å se flere ulike arter av hvaler og delfiner utenfor øyas kyst.

7. plass: Bali

Tilhører Indonesia og ligger i Indiahavet

Bali er et Indonesisk paradis, full av hvite sandstrender, tropiske dyr og jungellandskap. Byen Ubud er kjent som øyas artistiske hovedstad, og er et perfekt sted for å oppleve kulturelle danseoppsetninger, lære seg batik eller å sme sølv, eller å finne deg selv med yoga-undervisning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette er verdens beste hoteller

8. plass: Mauritius

En selvstendig øystad som ligger i Indiahavet

Mauritius er et tropisk paradis med mange ting du kan gjøre. Port Louis er øyas moderne hovedstad, med en vakker kyst og et travelt marked. Andre områder på øya som Flic en Flac er populært blant dykkere. Er du interessert i dyphavsfiske er Rivère Noire stedet for deg.

Nasjonalparken Casela Nature & Leisure Park har 142 fuglearter i alle farger, i tillegg til kjempeskilpadder, tigre, kenguruer og mer.

9. plass: Bora Bora

Tilhører Fransk Polynesia og ligger i Stillehavet

Bora Bora er en øy for romantikk, med sine turkise laguner, myke, hvite sandstrender, og mektige solnedganger. På øyas Lagunarium kan du se haier bli matet, eller svømme med skilpadder. De blå lagunene egner seg også godt for snorkling og dykking.

Les også: Disse ble kåret til verdens vakreste øyer i fjor

Artikkelen fortsetter under annonsen

10. plass: Fernando de Noronha

Tilhører Brasil og ligger i Atlanterhavet

Fernando de Noronha er på UNESCOs Verdensarvliste på grunn av sitt delikate økosystem. Derfor er det restriksjoner på å få besøke øya, men de heldige få som får dra dit, får oppleve tomme strender og behagelig varmt badevann fullt av delfiner og havskilpadder. Det sistnevnte gjør øya til en av verdens beste dykke-destinasjoner.

På land finnes det flere flott fotturer du kan gå.