Konkurransetilsynet vil granske SAS etter prishopp

SAS har økt prisene på innenriksflyginger etter gjeninnføringen av bonusordningene. Konkurransetilsynet vil se nærmere på prisutviklingen både i SAS og Norwegian.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SAS har økt prisene på innenriksflyginger etter gjeninnføringen av bonusordningene. Konkurransetilsynet vil se nærmere på prisutviklingen både i SAS og Norwegian. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at SAS fikk gjeninnført ordningen med bonuspoeng på innenriks flyreiser, har selskapet satt opp prisene. Nå vil Konkurransetilsynet se nærmere på ordningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For et og et halvt år siden opphevet den rødgrønne regjeringen forbudet mot opptjening av bonuspoeng på flyreiser innenriks.

Nå mener SAS at det samme bonusprogrammet har hjulpet dem til å ta seg bedre betalt for flyreiser, skriver Dagens Næringsliv.

– Etter sommeren har vi gjennomført en prisøkning på 50 til 100 kroner per billett. Vi har fortsatt like fulle fly. Det viser at justeringen har vært vellykket, sier salgs- og markedsdirektør Eivind Roald i SAS.

Han er ikke enig i at bonusopptjening fører til høyere billettpris, men mener at bonusprogrammet gir selskapet mer lojale kunder.

– Vi tror at de som reiser oftest er villig til å betale ekstra for tilgang til flere tjenester, sier han.

Konkurransetilsynet vil gjennomgå ruteregnskapene til SAS og Norwegian i løpet av kort tid. SAS har klaget på tilsynets krav om å få oversendt ruteregnskapene, men fikk ikke medhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bonuspoeng gjorde ikke flybillettene dyrere

– Det er interessant å høre at SAS sier bonusprogrammet virker, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet.

– Vi er fremdeles av den oppfatning at bonusprogrammer kan begrense konkurransen i flymarkedet og vil følge utviklingen tett fremover, understreker han.

Les mer: SAS-kunder frastjeles bonuspoeng