– Book flybilletter i sommerferien

BILLIG OM SOMMEREN: Hvis du ønsker å reise til fjernere strøk som for eksempel Thailand, kan det lønne seg å bestille billetter i sommerferien. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
BILLIG OM SOMMEREN: Hvis du ønsker å reise til fjernere strøk som for eksempel Thailand, kan det lønne seg å bestille billetter i sommerferien. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er billigst å bestille langdistanseflygninger i mai, juni og juli når folk er opptatt med å være på ferie, ifølge en undersøkelse reisebyrået Travellink har gjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nettbaserte reisebyrået Travellink har laget en oversikt over sine gjennomsnittspriser de siste tre årene, og funnet ut hvilke måneder og ukedager det er billigst å bestille flybilletter hos dem på.

Les også: Flybilletter blir billigere

Det er i snitt billigst å bestille langdistanseflygninger i mai, juni og juli. Da kan du spare opp mot 2500 kroner sammenlignet med januar og februar, som er de dyreste månedene å booke reiser til fjerntliggende strøk som Thailand, USA og Sør-Afrika.

Tilbud og etterspørsel

BESTILL SMART: Det kan være lurt å planlegge når man skal bestille reise, ikke bare når selve reisen skal skje, mener Hege Bergsløkken i Travellink. Foto: TravellinkBESTILL SMART: Det kan være lurt å planlegge når man skal bestille reise, ikke bare når selve reisen skal skje, mener Hege Bergsløkken i Travellink. Foto: Travellink

Prisforskjellene handler om tilbud og etterspørsel.

– I juli for eksempel er vi opptatt med å være på ferie, og ikke planlegge ferie. Da finnes det rimelige billetter å få kjøpt. Det samme gjelder i desember når vi er opptatt med andre ting. I januar lokkes vi av mange kampanjer fra flyselskapene, og vi fristes av sol og varme. Da bestiller vi, og prisene justeres opp, sier Hege Bergsløkken som er leder i Travellink Norge, til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Travellink har funnet ut at kampanjeprisene i januar for eksempel, ikke nødvendigvis er rimeligere enn reisene som lå ute for salg i desember.

Ifølge tallene til Travellink, kan du spare opp til 950 kroner på Europa-reiser dersom du bestiller i november og desember fremfor å bestille i januar eller februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kan bli billigere å fly i Norge neste år

Prisen på innenriksbilletter er i snitt ganske jevn gjennom hele året, men den er ca. 400 kroner billigere i oktober enn i juni.

– Vi ønsker bare at forbrukerne også skal tenke litt på når man skal planlegge å bestille reisen, ikke nødvendigvis bare planlegge tidspunktet for når man skal reise, sier Bergsløkken.

– Planlegg bestillingen

Reisebyrået har laget oversikten basert på tall fra sin egen database som viser når kunder bestiller reiser, og hva prisen er når de bestiller. Travellink har sett på tall fra de tre siste årene, og regnet ut snittprisen for alle månedene og ukedagene utfra det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen viser at flest nordmenn som benytter Travellink, bestiller reisen sin på tirsdager. Men det er mest penger å spare på å bestille reiser på torsdager og fredager, spesielt på langdistansereiser.

Les også: Prisduell mellom SAS og Norwegian

36 prosent av alle flybillettsalg hos Travellink skjer på mandager og tirsdager. Til sammenligning skjer 28 prosent av salgene på torsdager og fredager. Når etterspørselen er lavere senere i uka, hender det at prisene også blir lavere.

Bergsløkken tror folk bruker helgene til å gjøre research og lete etter reiser, og at de fleste kjøper derfor reisen sin i starten av uka.

– Det gjelder å ha is i magen og vente til senere i uken om du vil spare penger, sier hun.

Prisene varierer

VARIERER: Ellen Wolff Andresen i Ticket sier at prisen på flybilletter varierer så mye at det er vanskelig å se noe fast mønster. Foto: TicketVARIERER: Ellen Wolff Andresen i Ticket sier at prisen på flybilletter varierer så mye at det er vanskelig å se noe fast mønster. Foto: Ticket

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellen Wolff Andresen er markeds- og administrasjonssjef i reisebyrået Ticket, som er Nordens største feriereisebyråkjede. Hun sier at de ikke ser de samme tendensene hos seg, men at de heller ikke fører noen oversikt over gjennomsnittspriser.

Les også: Vil gi deg musikk til flymaten

Andresen mener det er vanskelig å si sikkert når det er billigst for kundene å booke reiser.

– Det vi ser er at prisene varierer veldig med når flyselskapene legger ut sine billetter og kampanjer. Det å si at det er alltid vil være billigst på tirsdag klokka 10 for eksempel, det er ikke riktig. Det kan like gjerne være torsdag klokka 16. Det forandrer seg hele tiden, sier hun til ABC Nyheter.

– Ikke vent for lenge

Ellen Wolff Andresen sier det ikke lønner seg å vente, for når flyselskapene legger ut kampanjer, er det bare å bestille med en gang. De billigste billettene går først.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Finner man en billig billett, og synes det er en god pris, så bare slå til. Hvis du venter og sjekker igjen tre dager senere, så kan billettene ha blitt borte, sier Andresen.

Les også: Serverer verdens beste flymat

Hege Bergsløkken i Travellink vil gi sine kunder det samme rådet.

– Den generelle regelen er å bestille så tidlig som mulig. Det er vi enig om i hele bransjen, og spesielt på lange reiser, litt avhengig av destinasjon, sier lederen i Travellink Norge til ABC Nyheter.

Ellen Wolff Andresen i Ticket reisebyrå vil gi følgende råd til folk som er på jakt etter billige flybilletter:

– For å finne billige flybilletter er det lurt å holde seg unna skoleferier og reise på en ukedag istedenfor i helgene. Prisen varierer hele tiden avhengig av hvor og når du drar.