Færre varsler om oppsigelser i januar

At bedrifter nå i større grad bruker permitteringer kan bety at næringslivet forventer bedring i markedssituasjonen fremover, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
At bedrifter nå i større grad bruker permitteringer kan bety at næringslivet forventer bedring i markedssituasjonen fremover, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav mottok varsler om mulige oppsigelser og permitteringer av totalt 2.900 personer i januar. Dette er mer enn en halvering siden i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

1.100 av varslene i januar gjaldt oppsigelser. Til samme tid i fjor fikk 3.100 varsler om oppsigelser.

– Vi ser en fortsettelse av trenden det siste halvåret med flere varsler om permitteringer enn oppsigelser. I perioden med nedgang i oljenæringen har vi som oftest sett det motsatte. At bedrifter nå i større grad bruker permitteringer kan bety at næringslivet forventer bedring i markedssituasjonen fremover, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng.

Rogaland og Hordaland varsler fortsatt om flest oppsigelser og permitteringer, men betydelig færre enn for ett år siden. Rogaland har hatt en nedgang fra 1.900 varsler i januar i fjor til 560 varsler i januar i år. I Buskerud og Nord-Trøndelag kom det ingen varsler i januar.

51 prosent av alle varslene i januar kom fra industrien. Dette gjaldt totalt 1.472 personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsgivere som planlegger masseoppsigelser eller permitteringer gir varsel om dette til Nav en gang i måneden, og disse tallene danner grunnlag for statistikken. Det er ikke alle varslene som resulterer i oppsigelser eller permitteringer, og det er kun bedrifter som planlegger å si opp eller permittere minst ti ansatte som må varsle Nav.