Konkurransetilsynet varsler nei til fusjon mellom Telia og Phonero

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurransetilsynet har varslet Telia og Phonero om at de vurderer å si nei til Telias oppkjøp av Phonero.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telia og Phonero er to av de største aktørene innenfor bedriftssegmentet i det norske mobilmarkedet. De får nå anledning til å uttale seg før en endelig beslutning blir tatt.

Konkurransetilsynet mener at mobilmarkedet er sterkt konsentrert med Telenor og Telia som de klart største aktørene. Men Phonero har hatt stor suksess og skaffet seg en betydelig markedsandel.

– Vi frykter at Telias oppkjøp av Phonero vil føre til redusert konkurranse i bedriftssegmentet. Redusert konkurranse vil øke kostnadene for norske bedrifter som etterspør mobiltjenester, sier konkurransedirektør Lars Sørgård.

Telia er svært uenig i den foreløpige konklusjonen til Konkurransetilsynet.

– Vi er svært overrasket over tilsynets forståelse av markedsdynamikken i det norske bedriftsmarkedet. Dersom varselet blir stående, er det kun den dominerende aktøren som tjener på det, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Telia har i løpet av prosessen lagt fram forslag til tiltak som skal avhjelpe de negative virkningene på konkurransen. Men Konkurransetilsynet mener de ikke er nok til å rette opp skaden for konkurransen som oppkjøpet ifølge tilsynet ville innebære.