Måling: Flertallet støtter skatteøkning

Flertallet i befolkningen støtter AP-leder Jonas Gahr Støre i at skatte- og avgiftsnivået i Norge bør økes. Det er imidlertid uenighet om hvor mye.
Flertallet i befolkningen støtter AP-leder Jonas Gahr Støre i at skatte- og avgiftsnivået i Norge bør økes. Det er imidlertid uenighet om hvor mye. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun hver tredje norske velger avviser at skatteøkninger er nødvendig, viser en meningsmåling InFact har laget for VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I undersøkelsen ble velgere bedt om å ta stilling til Arbeiderpartiets valgløfte om å øke skatte- og avgiftsnivået med inntil 15 milliarder kroner de neste fire årene.

28 prosent svarer at Aps skatteøkningsforslag er riktig nivå, sju prosent mener skattenivået kan økes enda mer, mens 17 prosent ønsker seg en lavere skatteøkning, skriver VG.

Kun 33 prosent svarer at AP ikke bør øke skattene, mens de resterende 14 prosentene svarer "vet ikke".

Det betyr at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har støtte fra et flertall i folket for at skattenivået i Norge kan settes opp.

– Målingen viser at det er liten støtte til skattekutt i befolkningen. Høyre- og Frp-regjeringen som har brukt så mye penger på skattekutt i fire år, har liten støtte for dette i befolkningen, sier han til avisen.

Les også: Utvalg vil fjerne «enkepensjon»