– Historisk mange utleieboliger står tomme

I Oslo er det annonsert 2100 utleieboliger.
I Oslo er det annonsert 2100 utleieboliger. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at boligprisene stiger, er 9000 utleieboliger annonsert på Finn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tall fra Finn viser at det står 9000 utleieboliger tomme på landsbasis. 4000 av utleieboligene hadde ønsket overtakelse i fjor eller i januar, melder E24.

Vibecke Lyse Augdal, administrerende direktør i Utleiemegleren, sier til E24 at dette er historisk høye tall, og at det trolig skyldes at stadig flere utleiere ikke får leid ut uten å annonsere.

– Det skyldes et tyngre utleiemarked som gjør at langt flere som ikke tidligere trengte å markedsføre boligen for å få leietagere, nå ser seg nødt til det, sier hun til E24.

Hun forklarer at mange svensker og polakker har reist hjem grunnet bedre arbeidsforhold i hjemlandet, samt at det ikke er like høy etterspørsel etter utenlandsk arbeidskraft i olje- og gassbransjen lenger.

Les også: Fortsatt stigning i boligprisene bekymrer

I Oslo er det annonsert 2100 utleieboliger. Samtidig er det kun 789 bruktboliger til salgs, skriver E24.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er høyere enn normalt sett i et langt perspektiv, men det var også mange boliger til leie i 2015 og 2016. Firmamarkedet for langtidsleie har aldri vært veldig stort i Oslo, men det svinger litt. Den største leietagergruppen er fortsatt unge mennesker, sier daglig leder i Leiebolig Håvard Tverdal til E24.

Etterspørselen etter utleieboliger ser ikke ut til å speile det galopperende boligmarkedet i noen særlig grad. Boligprisveksten i desember var det sterkeste prisveksten Eiendom Norge har målt noensinne.

I desember 2016 var det 10542 boliger til salgs i Norge. Det er 12,5 prosent færre enn i desember 2015.

Les også: Boligprisene til himmels, tyngre i leiemarkedet