Gebyr til Sandnes Sparebank

Som følge av denne beslutningen trekker Harald Espedal seg fra styrene i Oslo Børs ASA og Oslo Børs VPS Holding ASA. Espedal er styreleder i Sandnes Sparebank.
Som følge av denne beslutningen trekker Harald Espedal seg fra styrene i Oslo Børs ASA og Oslo Børs VPS Holding ASA. Espedal er styreleder i Sandnes Sparebank. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styret ved Oslo Børs har ilagt Sandnes Sparebank et overtredelsesgebyr på 658.400 kroner for brudd på plikten til å melde innsideinformasjon til markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for saken er at banken offentliggjorde innsideinformasjon om tap på kundeengasjementet for sent. Børsnoterte selskaper har informasjonsplikt som innebærer at selskapet uoppfordret og umiddelbart skal offentliggjøre innsideinformasjon som direkte angår selskapet.

Vedtaket kan påklages til Bøsklagenemnden innen to uker.

Som følge av gebyret trekker Harald Espedal seg fra styrene i Oslo Børs ASA og Oslo Børs VPS Holding ASA. Espedal er styreleder i Sandnes Sparebank.

– Jeg står for de vurderinger Sandnes Sparebank har gjort underveis i denne prosessen, men synes ikke det er riktig å fortsette i styret på Oslo Børs når et selskap jeg er styreleder i blir ilagt et overtredelsesgebyr, sier Espedal selv.

Les også: – Salg av egen bolig kan gi deg skattesmell