Statoil gjør milliardkjøp på brasiliansk sokkel

Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre annonserte fredag at Statoil har gjort milliardkjøp i Brasil. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre annonserte fredag at Statoil har gjort milliardkjøp i Brasil. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil kjøper eierandelen til det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras i Santos-bassenget utenfor kysten av Brasil for over 21 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil kjøper selskapets eierandel på 66 prosent, og lisensen omfatter en betydelig del av oljefunnet Carcará, et av de største funnene i verden de siste årene. Det opplyser Statoil i en pressemelding.

Selskapet må ut med 2,5 milliarder amerikanske dollar for lisensen, noe som tilsvarer over 21 milliarder norske kroner.

– Gjennom dette kjøpet får vi tilgang til et funn i verdensklasse, og vi styrker vår posisjon i Brasil, som er et av Statoils kjerneområder med stor ressursbase og hvor vi kan utnytte vår teknologi og kompetanse til å skape verdier, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Statoil har vært i Brasil siden 2001 og har også eierandel i flere andre lisenser.

Selskapet diskuterer også et langsiktig strategisk samarbeid med Petrobras, konsentrert rundt Campos- og Espírito Santo-bassengene, samt nytt samarbeid innen gass- og teknologiprosjekter i Santos-bassenget, ifølge pressemeldingen.