Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik

Foto: Knut Fjeldstad / NTB scanpix.
Foto: Knut Fjeldstad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene i bryggerioppgjøret er enige om en løsning. Dermed blir det ingen ølstreik fra onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NHO Mat og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) forhandlet et stykke utover fristen ved midnatt, men kom til enighet innen klokka 1 natt til onsdag. I løsningen legges det opp til at minstelønnssatsen økes med 5,40 kroner til 173,10 kroner. I tillegg skal det settes ned et utvalg som skal kartlegge måten minstelønnen beregnes på fram mot neste tariffoppgjør i 2018.

– Det har vært en krevende mekling med flere vanskelige saker. At vi nå er enige om å utrede bestemmelsen om minstelønnsreguleringen grundig er viktig for hele NNN, sier forhandlingsleder i NNN Stein Hagala i en pressemelding.

Les også: Fare for bryggeristreik fra 1. juni

NHO er også fornøyd med at streiken er avverget, selv om de blant annet måtte droppe et krav om en utvidelse av normalarbeidsdagen for å komme til enighet med fagforeningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mener fortsatt det er nødvendig å gjøre arbeidstidsbestemmelsene mer fleksible, men må dessverre konstatere at det ikke var mulig å få gjennomslag for dette i denne omgang, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Det var varslet at over tusen bryggeriansatte fordelt på 33 bedrifter landet rundt kunne blitt tatt ut i streik fra morgenen av dersom forhandlingene brøt sammen. Forrige gang det var streik i bryggerisektoren, i 2004, gikk det tre dager før butikkene begynte å varsle om at hyllene var i ferd med å tømmes – og like lenge før streiken ble avblåst og partene forlikte.