Politiet ransaker Googles kontorer i Frankrike

Journalister venter utenfor Googles Paris-kontor der franske etterforskere tirsdag gjennomfører en ransaking som ledd i en skattesak. 25 dataspesialister og medlemmer av en anti-korrupsjonsenhet deltar i aksjonen. Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix
Journalister venter utenfor Googles Paris-kontor der franske etterforskere tirsdag gjennomfører en ransaking som ledd i en skattesak. 25 dataspesialister og medlemmer av en anti-korrupsjonsenhet deltar i aksjonen. Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk politi ransaker Googles hovedkontor i Paris som ledd i etterforskningen av en skattesak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen ble satt i gang i januar på initiativ fra franske skattemyndigheter, opplyser påtalemyndigheten i landet. Anonyme kilder i finansdepartementet har tidligere sagt til franske medier at nettkjempen skylder 1,6 milliarder euro i skatt. Beløpet tilsvarer nesten 15 milliarder norske kroner.

Les også: Google viste fram ny modul-telefon

Franske myndigheter sier målet med tirsdagens ransaking er å undersøke om Google Ireland Ltd, med virksomhet i Frankrike, har unndratt skatt ved å ikke oppgi virksomhet i Frankrike til franske myndigheter.

– Vi følger fransk lov og samarbeider fullt ut med myndighetene for å svare på deres spørsmål, sier en Google-talsmann i en epost til DPA.

Les også: Nettgiganter øker omsetningen i Norge

Franske myndigheter opplyser at 25 dataeksperter og medlemmer av en antikorrupsjonsenhet deltar i aksjonen tirsdag.