Statoil-direktør: Oljeindustrien kan skylde seg selv for svake søkertall

Statoils lokaler på Fornebu. HR-direktør Magne Hovden påpeker at selskapet vil trenge god kompetanse fra nyutdannede framover, og at det er uheldig at studenter vegrer seg for å velge petroleumsfag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statoils lokaler på Fornebu. HR-direktør Magne Hovden påpeker at selskapet vil trenge god kompetanse fra nyutdannede framover, og at det er uheldig at studenter vegrer seg for å velge petroleumsfag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Studentene flykter fra petroleumsfagene, og flere studier har knapt nok søkere til å fylle tilgjengelige plasser. Statoils HR-direktør mener bransjen framstår som uforutsigbar for studentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olje- og gassindustrien kan skylde på seg selv for de svake søkertallene, mener HR-direktør Magne Hovden ifølge Teknisk Ukeblad.

Hovden påpeker at Statoil vil være en stor aktør fremover og at selskapet er avhengig av tilgang på god kompetanse.

– Slik det er nå ser vi at mange studenter tenker kortsiktig. Vi merker at det er færre som er interessert i realfag, det er færre klasser med oljefag, sier han.

Han mener olje- gassnæringen sammen må ta grep for å stanse studentflukten. Det betyr å fortsette å rekruttere unge, nyutdannede, ta inn lærlinger og sommervikarer. Og bransjen må være til stede på utdanningsinstitusjonene for å møte studentene.

– Vi må fortelle dem og vise dem at oljebransjen fortsatt er en attraktiv vei å gå. Studentene bør velge hva de har lyst til å jobbe med, for når de er ferdig utdannet om tre til fem år vil arbeidsmarkedet se helt forskjellig ut fra i dag, sier Hovden.