Nå kan du ringe femsifrede telefonnumre gratis

Hvis du har fri ringetid i ditt abonnement kan du nå gratis ringe til de femsifrede telefonnumrene du finner i appen.
Hvis du har fri ringetid i ditt abonnement kan du nå gratis ringe til de femsifrede telefonnumrene du finner i appen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å ringe femsifrede numre kan fort bli dyrt, men nå er appen her som gir deg muligheten til å ringe de gratis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Private og offentlige aktører bruker ofte numre som er svindyre å ringe. I tillegg til å betale for tiden du snakker, må du også betale den tiden du står i kø. Nå har det kommet en app som kan være løsningen.

Helt gratis er det imdlertid ikke. Applikasjonen koster 19 kroner og forutsetter at du har fri ringtid. Hvis du ringer fra kontantkort eller har løpende priser betaler du normal takst. I tillegg er det for Telenor-kunder ikke mulig å ringe 23 av telefonnumrene.

I appen med navnet «Gratis nummer» finner du blant annet forsikringsselskaper, drosjeselskaper, banker, offentlige etater og telefon-, samt Internett- og strømleverandører.

Mange synes det er dyrt å ringe femsifrede numre.

– Vi får henvendelser fra forbrukere som reagerer på at de synes det er dyrt. Men kundene har ikke noe valg da dette ofte er den eneste måten å komme i muntlig kontakt med næringslivet på, sa fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet til NRK i september da det ble klart at Forbrukerombudet skal undersøke om det er lovlig at kunder henvises til dyre femsifrede telefonnumre når de ringer kommunen eller private næringsdrivende.

Forbrukerombudet vil brukte tiden frem til jul på å vurdere saken.

Her finner du appen:

Gratis Nummer for iOS (App Store, kr 19,-)
Gratis Nummer for Android (Google Play, kr 19,-)

Les mer: Unngå femsifrede telefonnumre