Svakt Facebook-resultat kommer deg til gode

Nedgangen i Facebooks overskudd er et resultat av investeringer som skal komme brukerne til gode senere.
Nedgangen i Facebooks overskudd er et resultat av investeringer som skal komme brukerne til gode senere. Foto: Alison Yin / Ap / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook investerer i det meste annet enn Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebooks inntekter i andre kvartal var høyere enn ventet, men overskuddet falt fra samme periode i fjor. Årsaken er tung investering som skal gi betydelige inntekter i årene som kommer.

Nettgigantens resultat etter skatt endte på 715 millioner dollar, ned ni prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Samtidig økte inntektene med 39 prosent til fire milliarder dollar, mens utgiftsøkningen var på hele 82 prosent til 2,77 milliarder dollar.

Altså var resultatet før skatt på om lag 1,3 milliarder dollar.

Les også: Gjør Facebook mindre masete

Facebooks 968 millioner daglige brukere kan vente seg mye nytt fra nettkjempens i årene som kommer. De tunge investeringene skal nemlig sikre Facebook tittelen som verdens største sosiale medium også i fremtiden, noe analytikerne på Wall Street tror de er i stand til å greie:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Brukerengasjement, som vi mener er det viktigste, er fortsatt eksepsjonelt sterkt. Video er åpenbart et viktig satsningområde og vi forventer at det fortsetter. Vi tror faktisk Facebook vil lansere en direkte konkurrent til Youtube gjennom en egen app for video, sier en analytiker fra Macquarie til Business Insider.

Mark Zuckerberg investerer i det selskapet tror skal bli det neste store på

Brillen som muligjør 3D-spilling. Foto: Eric Risberg / Ap / NTB Scanpix
Brillen som muligjør 3D-spilling. Foto: Eric Risberg / Ap / NTB Scanpix

internettet. For eksempel Ocolus rift (bildet til høyre) , trolig morgendagens trend i online-spilling. Ocolus rift er en diger brille spillerne har på seg for å kunne spille i 3D-format, skriver Business.dk

De to prate-tjenestene Messenger og WhatsApp skal også rustes opp. Bildetjenesten Instagram som Facebook kjøpte for én milliard kroner i 2012, får nok en oppgradering, men akkurat hva som skjer er uvisst.

Les også: Nå kan du testamentere Facebook-kontoen din

– En dag vil vårt fellesskap forbinde alle, sa facebooksjef Mark Zuckerberg i går, ifølge Business.dk.