Forlik i milliardkrangel mellom Stordalen og Ringnes

Petter Stordalen (t.v.) og Christian Ringnes (t.h.), her fotografert i 2005, har inngått forlik. Foto Knut Falch (NTB scanpix)
Petter Stordalen (t.v.) og Christian Ringnes (t.h.), her fotografert i 2005, har inngått forlik. Foto Knut Falch (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellkjeden Choice betaler 80 millioner kroner i et forlik med Tribe Invest konkursbo, Pandox og Norgani. Kravet var i utgangspunktet over 1 milliard kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Endelig går Tuppen og Lillemor igjen hånd i hånd. Selv om det kostet litt, er vi fornøyd. Pandox og Nordic Choice Hotels er begge ledende selskaper innen hotelleiendom og hotelldrift, og det er mye mer interessant å fokusere på fremtidsrettet business enn å dvele ved gamle tvister, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding.

Nordic Choice Hospitality Group har en rekke leieforhold med Christian Ringnes' Pandox , som også bekrefter forliket. Begge parter er ifølge pressemeldingen fornøyde med forliket og ser frem til videre samarbeid.

– Ønsker god relasjon

Ifølge VG bunnett forliksklagen i en avtale Stordalen hadde inngått om leie av hoteller av blant andre Christian Ringnes i Danmark. Leiekontrakten hadde en varighet på 20 år.

Men hotellene gikk dårlig, og Stordalen skal derfor ha funnet en vei ut av kontrakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forliket ble inngått fordi kostnadene ved å kjøre saken, både interne og eksterne, trolig ville blitt betydelige. Og saken ville med stor sannsynlighet gått igjennom flere instanser i rettsapparatet. I tillegg er saken en stor belastning for begge parter, og Nordic Choice Hospitality Group ønsker en god relasjon til Norgani/Pandox, sier advokat Henrik A. Christensen

«Sirkus Stordalen»

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum skriver i boka «Sirkus Stordalen» at Stordalen tømte det opprinnelige selskapet Choice Hotels Scandinavia for verdier, og overførte dem til det nye, Nordic Choice Hospitality Group AS. Det tømte selskapet ble deretter solgt til hotelleieren Asmund Haare, som selv slet tungt med sine First Hotels.

Problemet for Ringnes var ifølge Stavrums bok at Asmund Haare gjennom det nye selskapet Tribe Invest AS ikke hadde stilt pant for husleieavtalene. Selskapet gikk konkurs i 2013.