Carl I. Hagen tapte gullpensjonen

Carl I. Hagen tapte i Borgarting lagmannsrett. Foto:  Terje Pedersen / NTB scanpix
Carl I. Hagen tapte i Borgarting lagmannsrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vurderer anke til Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl I. Hagen (71) gikk til sak for å beholde gullpensjonen fra Stortinget, men tapte saken i Borgarting lagmannsrett, melder Nettavisen.

På telefon fra Spania sier han til VG at han er skuffet over kjennelsen.

– Jeg har ikke fått studert dommen, jeg skal lese den i ettermiddag. Men jeg er selvsagt veldig skuffet. Jeg hadde håpet at Borgarting lagmannsrett hadde hatt det nødvendige motet til å stå oppreist overfor makten.

Vurderer anke

Han sier til avisen at han ikke har bestemt seg for om han vil anke kjennelsen. Til NTB sier han at det vil ta noen uker før han kan si noe om veien videre i saken.

– Det er også et kostnadsspørsmål. Dette er en sak jeg mener er grunnlovsstridig for veldig mange, men foreløpig er det meg som sitter med regningen, sier Hagen.

Les bakgrunn: Hagen tar egen pensjonskamp i retten

Det er en enstemmig lagmannsrett som står bak kjennelsen, ifølge Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mangeårige Frp-lederen nektet å godta at hans stortingspensjon ble lavere etter at Stortinget endret pensjonsordningen i 2011. Endringene omtalte han som «pensjonsran».

Hagen argumenterte med at det innebar et brudd på Grunnlovens bestemmelse om at lover ikke skal ha tilbakevirkende kraft.

Ble pensjonist i 2010

Den tidligere Frp-lederen ble pensjonist i 2010. Fram til 2011 hadde han den såkalte gullpensjonen, som utgjorde 66 prosent av stortingslønna. Men da den nye ordningen trådte i kraft, ble også stortingspensjonen regulert i takt med den allmenne lønnsøkningen, minus 0,75 prosent.

Hagen mente han måtte unntas fordi han allerede var pensjonist da endringen kom. Han tok saken til trygderetten, men tapte saken i fjor. Nå har Borgarting lagmannsrett opprettholdt avgjørelsen.

Hagen har tidligere varslet at dette er et prinsippspørsmål, og at han har til hensikt å ta saken helt til Høyesterett.