Norwegian til himmels på en ellers svak børsdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens hovedindeksen på Oslo Børs stupte 1,97 prosent til 631,93 poeng onsdag, tok det helt av for aksjekursen til flyselskapet Norwegian.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da børsen stengte dørene onsdag, hadde Norwegian Air Shuttle blitt 10,5 prosent mer verdt. Aksjekursen på 310,50 kroner er det høyeste nivået siden toppnoteringen 29. januar på 316,2 kroner, og selskapet verdsettes dermed til 10,9 milliarder kroner.

Og det etter at konsernsjef Bjørn Kjos tidligere onsdag presenterte et underskudd på over en halv milliard kroner i første kvartal alene. Om resultatet var dårlig, så var det mye bedre enn fryktet – noe markedet åpenbart satte pris på.

Hydro stupte

Norsk Hydro dominerte på sin side den andre enden av skalaen onsdag. Aksjen falt 7,45 prosent, til tross for at konsernsjef Svein Richard Brandtzæg presenterte et rekordsterkt kvartalsresultat på over 1 milliard kroner i overskudd.

Årsaken er frykt i markedet for at resultatet som ble presentert onsdag morgen representerer toppen, hvorpå fall er uunngåelig. Ifølge TDN Finans er det usikkerhet i Kina, aluminiumsprisene er fallende,og den positive effekten av svak krone avtar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kolossene i rødt

Hovedindeksen som sådan falt markant, med nesten 2 prosent. Alle ti de største selskapene på indeksen endte onsdagen i rødt, blant dem Telenor (-029), DNB (-1,60), Yara (-1,88) og Gjensidige Forsikring (-2,94). Storebrand taper mest av alle, med hele 11,3 prosent.

Hydro-aksjen var den klart mest omsatte onsdag morgen, etterfulgt av Statoil (-1,98 prosent) og Norwegian.

Oljeprisen steg

Oljeprisen steg onsdag, og et fat nordsjøolje av Brent-kvalitet gikk på ettermiddagen for 65,87 dollar.

Det ble meldt om markant nedgang også på de toneangivende børsene i Europa. FTSE 100-indeksen i London gikk ned 1,20 prosent, CAC 40 i Paris falt 2,59 prosent, og DAX 30 i Frankfurt falt 3,17 prosent.